Griesmeelcake met vanillevla

2018-03-06
  • Bereidingstijd : 15m
  • Kooktijd : 1:05 u
  • Klaar in : 1:20 u
Beoordeel dit recept:

Griesmeelcake smaakt lekker zacht en luchtig met smaak van vanille. Heerlijk met een glaasje Marokkaanse thee.

Ingrediënten

  • Griesmeelcake met vanillevla ingrediënten
  • - 500 gr fijne griesmeel
  • - 1 liter volle vanillevla (geen light gebruiken)
  • - 200 ml olie
  • - 150 gr suiker (als je graag heel zoet hebt mag ook 200 gr )
  • - 4 ei
  • - 2 zakjes bakpoeder (30 gr)
  • - 1 zakje vanillesuiker
  • - Snufje zout
  • - Beetje amandelschaafsel
  • - Abrikozenjam

Werkwijze

Stap1

Oven voorverwarmen op 175 gr.

Ei, suiker, zout, vanillesuiker 5 min kloppen, olie erbij kloppen. Daarna vanillevla erbij kloppen, vervolgens gezeefde bakpoeder bijkloppen. Griesmeel bijmengen.

Stap2

Bakvorm van 26 cm bekleden met bakpapier en beslag ingieten. Bestrooi bovenkant met amandelschaafsel en bak eerst 20 min op 175 gr dan verlagen naar 160 gr +/_ 40 a 45 min tot satéstokje er droog uitkomt zet oven uit en laat nog 30 min in oven staan binnenkant moet goed gaar zijn .

Stap3

Haal uit vorm leg op rooster besmeer bovenkant met abrikozenjam, je kan ook besmeren met honing ❤

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(1 / 5)

1 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.