Bruine nasi

2006-12-01
  • Porties : ong. 6 a 8 pers
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 6 kopjes rijst ( liefst 4 pandan en 2 surinaamse)
    1 zakje diepvries erwtjes
    2 stuks prei ong 500gr
    mushroomflavoured sojasaus
    vissaus ( je kan ook zout gebr.)
    3 a 4 eieren
    smaakversterker vetsin
    ev. kip of garnalen

Werkwijze

Stap1

kook eerst de rijst gaar en laat die afkoelen

snijdt de prei in dunne ringetjes

verhit olie in een wok en bak garnalen of kipfile gaar.

voeg daarna de erwtjes toe ( gooi ze nog bevroren in de pan)

als het vocht verdampt is en de erwtjes hebben deukjes(dan zijn ze gaar) doe je de eieren erbij.

bakken tot het gaar is.

dan vissaus ( of zout als je dat niet hebt ) en smaakversterker en de mushroomflavoured soya saus erbij

meng alles en doe dan de rijst en de prei

vermeng dit alles goed en laat nog ff bakken.

je kan het beste 2 houten lepels gebruiken dan wrijf je ze tegen elkaar aan met de rest ertussen dan is het makkelijker om alles te vermengen.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(1.5 / 5)

1.5 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Pizza tonijn en mozzarella

    Pizza tonijn en mozzarella Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (5)

  1. Geplaatst door nicjah aan 01-12-2006

    wat is dit chinees-surinaams ofzo???
    wat is bruine nasi kennen we niet wel nasi goreng die bruin wordt door zoete ketjap die je er als laatste bij doet.zo is het in de indische /molukse keuken .

  2. Geplaatst door sjaahida aan 03-12-2006

    is chinese nasi…
    maar als ik het voor een marokkaan maak noemen ze het altijd bruine nasi, dus voor het gemak heb ik het er zo in gezet.
    en ik doe de ketjap er eerder door want als je de rijst er eerder bij doet heb je dat je er nog soms te veel witte rijst bij hebt zitten.
    zo mengt het gemakkelijker
    en je hebt gelijk in de indische keuken heet het nasi goreng , maar deze nasi is dus niet indisch en ik ook niet vandaar dat het ook niet als nasi goreng in staat

  3. Geplaatst door mamafaatje aan 13-03-2007

    hmmm ben gek op de chinese en de surinaamse keuken.. ga dit zeker maken.. thnx

  4. Geplaatst door sjaahida aan 13-03-2007

    als je vragen hebt hoor ik het inshallah wel. de kip van de chow min is hier ook heel lekker bij…x en veel succes

  5. Geplaatst door Naimaxx aan 02-11-2010

    waar koop je die mushroomflavoured soya saus? Is deze in de supermarkt verkrijgbaar en hoeveel moet erbij? En de vissaus? Welke vissaus bedoel je? En is het een tablet? Waar koop je die? En hoeveel moet erin? Kan je die smaakversterker weglaten of smaakt het dan minder? En waar koop je deze? Wil het graag een keer maken. Let me know!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.