Magnetroncake

2008-12-10
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • *150 g zelfrijzend bakmeel
    *150 g witte basterdsuiker
    *150 g margarine
    *3 eieren
    *snufje zout
    *zakje vanillesuiker
    *paneermeel

Werkwijze

Stap1

Zorg dat alles op kamertemperatuur is.
Mix de boter met de suikers en zout tot het mooi romig wordt.
Voeg dan een voor een de eieren toe en blijf elke keer net zo lang kloppen tot het ei helemaal is opgenomen.
Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix.
Voeg nog 1, 5 el water toe en mix nog eens goed.
Doe een beetje boter in de vorm en verwarm de vorm in de magnetron tot de boter is gesmolten.
Haal hem eruit en smeer de boter uit in de vorm, mag best een beetje royaal.
Doe 2 el paneermeel in de vorm en zorg dat alle kanten bedekt zijn.
Doe het beslag in de vorm en zorg dat je de zijkanten niet raakt zodat de de paneermeel netjes blijft zitten.
Zet de vorm in de magnetron op 450 Watt, 7 minuten lang.
Dan zet je hem nog eens 2, 5 minuut op 630 Watt. Hij is gaar als de bovenkant droog is.
Haal hem uit de magnetron en laat hem 10 minuten staan.
Kiep hem dan op een bord. Hij is heerlijk.. gelijkmatig gerezen niet klef.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (7)

  1. Geplaatst door ummsalman aan 10-12-2008

    uhm…ik denk dat je bij dit recept geen ijzeren bakblik moet gebruiken mensen.. kun je trouwens gewoon een magnetron gebruiken? geen combi ofzo?

  2. Geplaatst door sadiye aan 10-12-2008

    ik heb een gewone magnetron thuis combi kan ook denk

  3. Geplaatst door widyan aan 21-12-2008

    welke vorm moet je gebruiken ciliconen ijzer kan het niet toch

  4. Geplaatst door nowy aan 22-12-2008

    mooi

  5. Geplaatst door fatima25 aan 30-08-2010

    kan het ook in een gewone elekrische oven?

  6. Geplaatst door sadiye aan 30-08-2010

    ja hoor

  7. Geplaatst door dalal112 aan 09-09-2010

    hahahhahahahahah

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.