Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade Recept

2018-02-10
  • Opbrengst : 14
  • Bereidingstijd : 30m
  • Kooktijd : 35m
  • Klaar in : 2:00 u
Beoordeel dit recept:

Recept van heerlijke maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade. Lekker met een kopje koffie of thee.

Ingrediënten

  • Voor het gistdeeg:
  • - 350 gr bloem
  • - 20 gr gist
  • - 125 ml lauwwarm melk
  • - 50 gr boter
  • - 40 gr suiker
  • - 1/4 theelp. zout
  • - 1 ei
  • Vulling:
  • - 150 gr maanzaad
  • - 250 ml melk
  • - 20 gr maïzena
  • - 1 eidooier
  • - 50 gr suiker
  • - 25 gr boter
  • Verder:
  • - geschaafde amandelen
  • - abrikozengelei
  • - witte chocolade
  • - room

Werkwijze

Stap1

Alle deegingrediënten samen mengen goed kneden en laten rijzen 45 min

Stap2

3/4 melk aan de kook brengen samen met maanzaad en 10 min zachtjes laten wellen.

Stap3

Maizena met rest van melk glad roeren en roerend bijvoegen, de eidooier, de suiker en lauwwarme boter na elkaar ook bijdoen en laten doorkoken.

Laat afkoelen.

Stap4

Deeg in kleine bolletjes delen , die platdrukken op bakpapier op bakplaat en vulling opdoen bestrooi met geschaafde amandelen en 30 min laten rijzen.

Stap5

Bak op 200 gr in voorverwarmde oven 30 a 35 min, bestrijk met abrikozengelei.

Laat afkoelen en bestrijk met 100 gr gesmolten witte chocolade gemengd met 50 gr room

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.