Pinda-kokos koekjes

2007-10-05
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • soepkom gemalen pinda's
    soepkom kokos
    2 soepkommen bloem
    2 theeglazen poedersuiker
    2 theeglazen olie
    2 bakpoeder ( ik woon in marokko; dus gebruik altijd bakpoeder van hier , je weet wel die roze zakjes Chamara hamra (5gram perzakje). In Nederland zit er 15 gram in , dus gebruik iets minder dan 1 zakje)
    4 eieren
    geraspte schil van 2 citroenen

Werkwijze

Stap1

BISMILLAH

pinda's, suiker, kokos en citroenrasp mengen

olie toevoegen

één voor één de eieren er door roeren

Bakpoeder mengen door de bloem en deze toevoegen aan de massa

dan kleine langwerpige bolletjes vormen ; aan het eind een beetje tussen duim en wijsvinger samenknijpen

Maak ze niet te groot, want ze verdubbelen bijna tijdens het bakken

in een voorverwarmde oven op circa 140° ongeveer 15 à 20 minuten bakken. Deze koekjes blijven licht van kleur.

Zijn zachte koekjes, dus eerst een beetje laten afkoelen.

licht bestrooien met poedersuiker.

Voor een leuk effekt kan je ze in van die papiertjes verpakken net zoals een toffee

Als je die papiertjes niet kunt krijgen knip je ze gewoon zelf van papieren servetjes.

dit recept is voor een grote schaal (tauws)
als je minder wil maken gebruik dan gewoon overal de helft van. ik gebruik dan altijd een koffiekopje kokos, pinda’s en 1 theeglas olie en suiker , 2 eieren . Dan heb je ongeveer 70 koekjes

succes

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (4)

  1. Geplaatst door 00kok00 aan 06-10-2007

    lijkt me wel lekker!

  2. Geplaatst door kadilin aan 06-10-2007

    dat zijn ze ook echt de moeite waard om ze te maken en echt heel gemakkelijk

  3. Geplaatst door sousi aan 06-10-2007

    welke theeglas gebruik je

  4. Geplaatst door kadilin aan 06-10-2007

    een normaal marokkaans theeglas
    ik heb het net nagemeten 2 glazen staat gelijk aan 1 1/2 koffiekopje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.