Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Baklava

Baklava

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Bloem met zout in een kom doen, 65 g boter in vlokjes erover verdelen. Met koele handen een kruimeldeeg ervan maken. Stuk voor stuk de eieren en druppelsgewijs het water erdoor kneden. Van het deeg een bal vormen en die met boterhampapier bedekt 30 minuten in de koelkast laten rusten.

Intussen voor de vulling de overige 125 g boter in een pan verwarmen en dan de gehakte walnoten en bruine suiker erdoor roeren tot de suiker is opgelost. Nu in een ander pannetje de 100 g suiker met de honing zolang verwarmen tot ook deze suiker is opgelost. Vervolgens het citroensap erdoor roeren.

Daarna het deeg op een met bloem bestoven werkblad zo dun mogelijk uitrollen en er rondjes van 20 cm doorsnee uitsteken. De eerste deegplak in een evengrote springvorm doen en iets van de notenvulling erop strijken. Daarop weer een deegplak leggen, weer notenvulling enzovoort, tot vulling en deegplakken op zijn. De bovenste laag moet een deegplak zijn. De helft van het honing-suikermengsel nu uit de baklava gieten en die in een voorverwarmde oven van 180°C (gasstand 3+) 35 minuten bakken.

De baklava uit de vorm halen en op een schaal zetten. De rest van het honing-suikermengsel erop gieten. Het gebak minstens 6 uur laten intrekken, en regelmatig begieten met de honingsiroop, die er uitlekt.

Mobiele versie afsluiten