Baklava

2005-12-05
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 6 personen:
    250 g bloem
    - snufje zout
    - 190 g boter
    - 2 eieren
    - 2 eetlepels water
    - 250 g gehakte walnoten
    - 100 g bruine suiker
    - 100 g suiker
    - 125 g lichte vloeibare honing
    - 4 eetlepels water
    - 1 eetlepel citroensap
    - bloem om op uit te rollen

Werkwijze

Stap1

Bloem met zout in een kom doen, 65 g boter in vlokjes erover verdelen. Met koele handen een kruimeldeeg ervan maken. Stuk voor stuk de eieren en druppelsgewijs het water erdoor kneden. Van het deeg een bal vormen en die met boterhampapier bedekt 30 minuten in de koelkast laten rusten.

Intussen voor de vulling de overige 125 g boter in een pan verwarmen en dan de gehakte walnoten en bruine suiker erdoor roeren tot de suiker is opgelost. Nu in een ander pannetje de 100 g suiker met de honing zolang verwarmen tot ook deze suiker is opgelost. Vervolgens het citroensap erdoor roeren.

Daarna het deeg op een met bloem bestoven werkblad zo dun mogelijk uitrollen en er rondjes van 20 cm doorsnee uitsteken. De eerste deegplak in een evengrote springvorm doen en iets van de notenvulling erop strijken. Daarop weer een deegplak leggen, weer notenvulling enzovoort, tot vulling en deegplakken op zijn. De bovenste laag moet een deegplak zijn. De helft van het honing-suikermengsel nu uit de baklava gieten en die in een voorverwarmde oven van 180°C (gasstand 3+) 35 minuten bakken.

De baklava uit de vorm halen en op een schaal zetten. De rest van het honing-suikermengsel erop gieten. Het gebak minstens 6 uur laten intrekken, en regelmatig begieten met de honingsiroop, die er uitlekt.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.4 / 5)

4.4 5 41
Beoordeel dit recept

41 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (5)

  1. Geplaatst door Esmaatje aan 01-03-2006

    deze heb ik 1 keertje gemaakt..alleen het was zo mislukt..dat ik m niet meer durf te maken!

  2. Geplaatst door neshwaha aan 21-04-2006

    Je kan toch ook gewoon filodeeg gebruiken ipv zelf deeg maken? veel makkelijker

  3. Geplaatst door lela*karima aan 19-10-2006

    jaa indd weet hier iemand hoe dat moet?
    zoja, mag ik dan een bereidingswijze van de baklava met filodeeg want ik snap hier helemaal nix van het is slecht uitgelegt.

  4. Geplaatst door amina12 aan 19-11-2006

    het ziet der heerlijk uit tnx

  5. Geplaatst door haji123 aan 02-01-2012

    yammie yammie hoe maak je die siroop van baklava

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.