Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Bastilla

Bastilla

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Het bladerdeeg moet beter één dag van te voren uit de diepvries gehaald worden! Maak kippenvlees schoon. Doe wat olie met zout in de pan en laat de kip even aanbakken. Doe het knoflook erbij en vervolgens de fijngehakte ui en tomaat. Even laten doorbakken, vervolgens de kipkruiden erbij doen en een half of heel glas water (hangt ervan af hoeveel kip er is). Als de kip gaar is laten afkoelen en dan in stukjes snijden (of als je hele stukken kip hebt van het bot af halen en in stukjes snijden. De amandelen kook je in een pannetje met water. Dan haal je de schilletjes ervan af en bak je ze op in een koekenpan. Laten afkoelen en daarna malen, niet al te fijn en ook niet als te grof!!! De eieren kook je tot ze hard zijn en dan hak je ze in kleine stukjes. De uien schil je en hak je dan in ringen of beter nog in repen. Dan bak je ze in een koekenpan met een beetje olie. De peterselie moet je wassen en fijnhakken.

Het eigenlijke werk:Je doet eerst twee dunne velletjes filodeeg in de ovenschaal. Daarna een beetje kaneel en suiker erop. Dan doe je amandelen erop en daarna de uien, de kip en dan de eieren. Je eindigt met één of twee velletjes filodeeg.

Je doet eerst twee dunne velletjes filodeeg in de ovenschaal. Daarna een beetje kaneel en suiker erop. Dan doe je amandelen erop en daarna de uien, de kip en dan de eieren. Je eindigt met één of twee velletjes filodeeg.

Tips:

Je kunt of alles in één keer in de schaal doen zodat je één laag hebt met alles erin. Of je doet eerst twee dunne velletjes filodeeg in de ovenschaal. Daarna een beetje kaneel en suiker erop. Dan doe je amandelen erop en daarna de uien, de kip en dan de eieren. En daarna weer beginnen met een volgende laag. Dus weer twee velletjes bladerdeeg en dan weer alles erop tot alles op is. Je kan dan de bladerdeeg van de supermarkt erop doen (deze is wat dikker en zijn kleine vierkantjes maar wel lekker luchtig) Je kunt als laatste eindigen met een heel klein beetje kaneel en suiker erboven op te doen en dat maakt het helemaal af. Het gerecht 30-40 minuten in een oven van 175°C laten bakken

Mobiele versie afsluiten