Bastilla

2007-02-08
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Twee kippen of ongeveer één kilo kipfilet,
    * 8-10 uien,
    * 1 ui,
    * 1 tomaat,
    * 1 teentje fijngehakt knoflook,
    * peper en zout,
    * peterselie,
    * olie,
    * 8-12 eieren,
    * 1 pak filodeeg van de Turkse of Marokkaanse winkel (El warka),
    * ong. 1 kilo amandelen,
    * een beetje kaneel,
    * een beetje poedersuiker of gemalen suiker,
    * een beetje peterselie,
    * evt. ook 1 pak bladerdeeg van de supermarkt (pak met tien plakjes).

Werkwijze

Stap1

Het bladerdeeg moet beter één dag van te voren uit de diepvries gehaald worden! Maak kippenvlees schoon. Doe wat olie met zout in de pan en laat de kip even aanbakken. Doe het knoflook erbij en vervolgens de fijngehakte ui en tomaat. Even laten doorbakken, vervolgens de kipkruiden erbij doen en een half of heel glas water (hangt ervan af hoeveel kip er is). Als de kip gaar is laten afkoelen en dan in stukjes snijden (of als je hele stukken kip hebt van het bot af halen en in stukjes snijden. De amandelen kook je in een pannetje met water. Dan haal je de schilletjes ervan af en bak je ze op in een koekenpan. Laten afkoelen en daarna malen, niet al te fijn en ook niet als te grof!!! De eieren kook je tot ze hard zijn en dan hak je ze in kleine stukjes. De uien schil je en hak je dan in ringen of beter nog in repen. Dan bak je ze in een koekenpan met een beetje olie. De peterselie moet je wassen en fijnhakken.

Het eigenlijke werk:Je doet eerst twee dunne velletjes filodeeg in de ovenschaal. Daarna een beetje kaneel en suiker erop. Dan doe je amandelen erop en daarna de uien, de kip en dan de eieren. Je eindigt met één of twee velletjes filodeeg.

Je doet eerst twee dunne velletjes filodeeg in de ovenschaal. Daarna een beetje kaneel en suiker erop. Dan doe je amandelen erop en daarna de uien, de kip en dan de eieren. Je eindigt met één of twee velletjes filodeeg.

Tips:

Je kunt of alles in één keer in de schaal doen zodat je één laag hebt met alles erin. Of je doet eerst twee dunne velletjes filodeeg in de ovenschaal. Daarna een beetje kaneel en suiker erop. Dan doe je amandelen erop en daarna de uien, de kip en dan de eieren. En daarna weer beginnen met een volgende laag. Dus weer twee velletjes bladerdeeg en dan weer alles erop tot alles op is. Je kan dan de bladerdeeg van de supermarkt erop doen (deze is wat dikker en zijn kleine vierkantjes maar wel lekker luchtig) Je kunt als laatste eindigen met een heel klein beetje kaneel en suiker erboven op te doen en dat maakt het helemaal af. Het gerecht 30-40 minuten in een oven van 175°C laten bakken

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 11
Beoordeel dit recept

11 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (8)

  1. Geplaatst door Pink_paradise aan 08-02-2007

    Ik hoop dat jullie het lekker vinden

  2. Geplaatst door najou aan 10-02-2007

    ik vind het vouwen moeilijk of lijkt het alleen maar zo

  3. Geplaatst door Pink_paradise aan 15-02-2007

    Een beetje

  4. Geplaatst door saadia29 aan 01-10-2007

    Goed besmeren met gesmolten boter, voorkomt dat het deeg gaat uitdrogen en dus barsten.

  5. Geplaatst door bloemetje* aan 27-10-2008

    Niet met gewoone boter maar met margarine.

    De bastilla neemt gewoone boter op en dat is niet zo met margarine.
    De margarine voorkomt ook dat de bastilla aan de bodem van de bakpkaat blijft plaken.
    x

  6. Geplaatst door nahnah aan 13-02-2009

    sorry maar die tomaten horen echt niet in meid, het is toch geen tsarmilla. de rest zeg ik oke

  7. Geplaatst door malikatajine aan 14-11-2012

    ik heb gemaakt en is lekker bismi allah

  8. Geplaatst door malikatajine aan 14-11-2012

    ik heb gemaakt en is lekker bismi allah

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.