Overheerlijke griesmeelcake

2014-01-31
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Overheerlijke griesmeelcake

Ingrediënten

  • - 500 gram griesmeel
    - 3 eieren
    - 325 gram suiker
    - 325 ml zonnebloemolie
    - een half liter volle yoghurt
    - 1 zakje bakpoeder
    - 1 zakje vanillepoeder
    - gesmolten chocolade (1 reep is voldoende)
    - hagelslag (om er boven op te strooien)

Werkwijze

Stap1

Pak een kom doe daar de eieren 1 voor 1 in, dan de suiker en de vanillesuiker en later de olie en de yoghurt. Vervolgens doe je de griesmeel erbij en dan de bakpoeder. Dit mix je heel goed door elkaar!
Vet een bakvorm in en doe hier het beslag in.
Doe dit in de oven voor 20 a 25 minuten op 175 graden!
Op een laag vuurtje laat je de water koken en voeg je er een theelepel suiker er aan toe. (Dit doe je op de cake voordat je de chocolade erover heen doet)

*Haal het uit de oven en doe de water/suiker mengsel erop en laat dit even afkoelen. Later doe je er de gesmolten chocolade erover heen en bestrooi dit met hagelslag.
Bsahatkoum

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 16
Beoordeel dit recept

16 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door MadamS aan 06-03-2014

    Hoeveel water look je op het laatst met de suiker?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.