Prinsessentaart

2007-07-23
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • voor een ronde springvorm van 24 cm
    Voor het deeg:
    5 eieren
    150 gram suiker
    125 gram bloem
    25 gram maizena
    1 zakje vanillesuiker
    snufje zout
    Voor ertussenin:
    1 bekertje slagroom
    5 suikerklontjes
    een zakje klopfix
    aardbeien ongeveer 10
    Voor de versiering:
    Dit onderste kan je ook varieren wat je maar zelf wil:
    schrijfstiften
    prinsessenglazuur
    discohageltjes in zon potje
    een reep chocolade
    snoephartjes

Werkwijze

Stap1

Vet de bakvorm in en bestuif hem met bloem.

Mix de eieren met de suiker in 10 minuten luchtig en schuimig. Wel even de suiker zeven. Dan doe je de gezeefde bloem met de maizena en de zout erdoor heen scheppen, dus niet mixen. Zorg dat het luchtig blijft.

Dan doe je het in de voorverwarmde oven op ongveer 175 graden. Bak hem 45 minuten. Laat dan afkoelen in de springvorm voor een kwartier. Dan kan die eruit. Dan laat je hem verder afkoelen en snijd je hem in een vierkante vorm.

Dan mix je 250 ml slagroom met 5 suikerklontjes en een zakje klopfix. Snijd de cake in de lengte doormidden. Smeer de slagroom erop (niet alles bewaar wat voor de zijkanten) en doe er wat plakjes aardbei op, zoveel je wil. Zet dan de bovenkant erweer op. Besmeer de zijkanten van de taart met slagroom en de bovenkant met glazuur. DOe op de zijkanten de discohageltjes, net zo lang totdat je ongeveer geen slagroom meer ziet. het hele potje is bij mij opgegaan.

Dan kun je de taart versieren met van alles wat je wil. Ik heb deze taart met mijn nichtjes gemaakt dus zei hebben hem versierd met schrijfstiften snoepjes en chocolade.

Voor het smelten van de chocolade (als je ermee wil schrijven) dan doe je stukjes chocolade in een hittebestendige beker en dan zet je dat in de magnetron. Elke keer 30 sec op 800 watt, en steeds doorroeren. Je moet dat ongeveer 4 keer doen. Dus 4 keer 30 sec.

best makkelijk maar niet voor de beginneling

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.1 / 5)

4.1 5 20
Beoordeel dit recept

20 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (3)

  1. Geplaatst door kauthar aan 02-08-2007

    mijn dochter is pas 3 en ze maakt me gek ze wil alles van princes!! dus nu gaan we maar de taart maken!!

  2. Geplaatst door amientje aan 28-08-2007

    lekker!!!!!!!!!!!!!!

  3. Geplaatst door Moeslima** aan 06-09-2009

    ziet er heerlijk uit!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.