Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

2018-12-22
  • Opbrengst : 1 persoon
  • Bereidingstijd : 10m
  • Klaar in : 30m
Beoordeel dit recept:

Een frisse fruittaartje met kiwi en aardbei. In plaats van banketbakkersroom gevuld met witte chocolade ganache. Heerlijk gebak…

Ingrediënten

  • Voor de chocolade ganache:
  • - 200 ml slagroom met minimaal 35% vet
  • - 300 gram witte chocolade.
  • Voor de cake:
  • - 190 gram bloem
  • - 160 gram boter
  • - 100 gram (vanille)suiker
  • - 2 eieren
  • - 1 el cacao
  • - half zakje bakpoeder

Werkwijze

Stap1

Wat betreft de ingrediënten voor de chocolade ganache, heb ik dus niet alles gebruikt voor de taart maar ook voor andere dingen. De helft zou ook al kunnen voldoen dus afhankelijk van de grootte van je bakvorm. Mijn bakvorm is ter grootte van een gewone appeltaart.

Stap2

Als eerst doe je de slagroom in een pannetje en verhit dit tegen kookpunt aan. Zodra het begint te sidderen haal je het van het vuur af. Voeg de chocolade toe en laat dit even zitten. Daarna roeren tot het mooi glad is. Het krijgt een wat gelige kleur, het ziet er niet echt heel lekker uit, dit gaan we straks verhelpen door het op te kloppen.

Leg dit in de koelkast om op te stijven. Hoe langer je het in de koelkast laat hoe steviger het mengsel wordt. Chocolade ganache wordt ook regelmatig gebruikt om bijvoorbeeld truffels of bonbons van te maken. Als je het een nacht in de koelkast laat dan kun je er de volgende dag namelijk balletjes van vormen.

Stap3

Nu gaan we bezig met de cake:

Mix de eieren met suiker tot een romig mengsel

Stap4

Voeg dan de boter toe, mixen. Vervolgens zeef je de bloem met bakpoeder en voeg dit toe aan het beslag

Stap5

Vet je bakvorm in en doe het beslag in de bakvorm. Het kan de oven in voor 35 minuten op 170 graden. Controleer daarna nog of de cake gaar is door er een satéprikker in de cake te doen. Als deze er schoon uitkomt, dan is je cake gaar en als er nog wat aan blijft plakken laat je de cake nog even in de oven.

Stap6

Laat de cake volledig afkoelen. Roer de ganache nog even door, kijk even of het de gewenste structuur voor je heeft. Ik heb het ongeveer 1 a 2 uur in de koelkast gelaten en af en toe even doorgeroerd.

Stap7

Als de cake is afgekoeld en de ganache ook, gaan we eerst de ganache opkloppen met de mixer. Doe er een zakje klopfix bij voor extra stevigheid. Je zult nu zien dat het mengsel wit en veel luchtiger wordt. Dan komt het straks ook niet te zwaar op de maag te liggen en de machtige smaak valt dan wat weg.

Stap8

Smeer de ganache over de cake en top het af met wat toppings. Ik heb wat aardbeien en kiwi in stukjes gesneden.

De taart is wel bedoeld om gelijk op te dienen. De ganache wordt vanaf dit punt namelijk alleen maar steviger tot een moment dat je er balletjes van kunt vormen.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(1 / 5)

1 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

  • Chocolade paastaart

    Chocolade paastaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.