Kip met basmati-rijst en wokgroenten in zoetzure saus

2013-03-10
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Voor de zoetzure saus heb je nodig:
    - 1 klein uitje fijngehakt
    - 1 rode paprika in kleine blokjes
    - een flinke scheut tomatenketchup
    - olie
    - chilisaus
    - azijn
    - suiker
    - water
    - zout
    - sambal als je van pikant houdt

Werkwijze

Stap1

Je fruit de ui aan in olie tot ie glazig ziet, daarna voeg je de paprika toe, en na 5 min de scheut ketchup.
Voeg nu 200 ml water toe en laat 15 min sudderen op een zacht vuurtje.

Voeg nu 2 eetlepels azijn en 3 eetlepels suiker toe en wat chilisaus en wat zout en laat 5 min sudderen. Proeven, soms moet er wat meer azijn of suiker bij.

En als je van pikant houdt wat sambal.

Neem nu 1 eetlepel maizena en los deze op in 2 eetlepels water..... toevoegen en ff roeren. Nog 5 min laten doorkoken en vuur afzetten.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.