Barbecue chicken pizza

2018-06-05
  • Opbrengst : 8 pizzatjes of 1 ronde pizza
Beoordeel dit recept:

Ik had al een tijd niet meegedaan met de foodblogswap vanwege mijn verhuizing. Deze maand kon ik eindelijk weer meedoen en mocht ik kiezen van de blog easydailyfood. Zo leuk is dat om aan als de indeling bekend wordt die hele blog door te spitten. Meestal blijven er dan vanzelf een aantal recepten hangen in mijn hoofd die me leuk lijken om te maken. Zo dacht ik aan de pannacotta zonder gelatine en de vegetarische clubsandwich, maar ik koos uiteindelijk voor deze barbecue chicken pizza’s. En uiteraard maakte ik de barbecuesaus zelf :-). Dat is echt ontzettend simpel! Je gooit wat dingen in een pannetje en laat dit een uurtje pruttelen. Oke, niet snel na je werk, maar heb je wat meer tijd, maak het dan vooral zelf. En anders: gebruik je lekker barbecuesaus uit de winkel.

Hetzelfde geldt trouwens voor het deeg. Ik maak de mijne zelf, maar heb je hier geen tijd voor of geen zin in, neem dan een pak mix voor pizzadeeg of kant en klaar pizzadeeg.

Ingrediënten

  • 250 gr kipfilet in blokjes
  • 1 rode puntpaprika in ringen
  • 4 bosuitjes in ringetjes
  • 100 gr versgeraspte kaas
  • 1/2 pizzadeegrecept of gebruik een rol kant en klaar pizzadeeg
  • Barbecuesaus:
  • 250 ml ketchup
  • 125 ml water
  • 1 tl mosterd
  • Mespuntje zwarte peper
  • 3 el lichtbruine basterdsuiker
  • 3 el azijn
  • 1/2 tl uienpoeder
  • Of neem kant en klare barbecuesaus

Werkwijze

Stap1

Doe de ketchup met de overige ingrediënten in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat op laag vuur een uur pruttelen tot een dikke en smaakvolle barbecuesaus. Laat afkoelen. Maak het deeg volgens dit recept. Rol daarna uit en steek er rondjes uit. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.

Stap2

Bak de kipblokjes met wat zout en peper gaar in olijfolie.

Verdeel over elk deegrondje wat barbecuesaus en beleg met kip, paprika en de helft van de bosuitjes (bewaar de rest om te garneren). Bestrooi met kaas en bak de pizza's 10-12 minuten op 220 graden (hetelucht 200).

* Wil je een grote plaatpizza maken? Verdubbel het recept dan.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een heerlijke Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren, geserveerd in een traditionele tajine met brood.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren

  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.