Chocolade tulband cake

2014-05-01
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Wat heb je nodig?
    - 4 eieren
    - 1 theeglas suiker
    - 1 theeglas olie
    - 200 gram bloem
    - 1 zakje bakpoeder
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 5 eetlepels cacaopoeder.
    Voor boven op de cake:
    - 300 gram chocolade
    - 130 gram gemalen noten.

Werkwijze

Stap1

Hoe ga je te werk?
Klop de eieren en de suiker tot een schuimig beslag en vervolgens voeg je de olie er aan toe.

Klopt dit goed door elkaar. De bloem, bakpoeder en de cacaopoeder doe je in een zeef en dit zeef je goed. Vervolgens voeg je dit toe aan je mengsel en klop je dit tenslotte heel goed door elkaar.

Vet een (tulband)bakvorm in en doe hier het beslag in en doe het in de oven en laat dit bakken voor 20 a 30 minuten op 175 graden.
Zodra je de cake uit de oven hebt gehaald laat je dit volledig afkoelen.

Smelt de chocolade au bain-marie. En doe dit op de cake en strooi de gemalen noten erover heen.

Eetsmakelijk

Deel dit recept met anderen

De lekkerste recepten voor elke gelegenheid...

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(4.4 / 5)

4.4 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

    Fruittaartje kiwi-aardbei met chocolade ganache

  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door Nel Kohler aan 17-05-2016

    goedenavond. ik heb een vraagje, hoeveel ml is een theeglas suiker en olie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.