Mokkabavarois

2012-02-02
  • Porties : 4
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 1 ronde glazen schaal met een inhoud van circa 1 liter of 4 kleine schaaltjes
    2 blaadjes gelatine
    4 dl mokkavla (uit een pak)
    100 gram pure chocolade
    1 portglas koffielikeur
    2 dl slagroom
    circa 3 eetl. bruine basterdsuiker
    Voor de garnering:
    desgewenst slagroom uit de spuitbus en kerstchocolaatjes en/of marsepeinen groene blaadjes

Werkwijze

Stap1

Week de gelatineblaadjes een 15 minuten in ruim koud water.
Knijp het water uit de gelatine. Los de gelatine op in een scheutje heet water (dat gaat het makkelijkst in de magnetron). Let op dat de gelatine niet kookt. Doe de vla in een kom en roer er de opgeloste gelatine door.

Smelt de in blokjes gebroken chocolade met de koffielikeur au bain-Marie of in 2 minuten 500 Watt in de magnetron. Spatel de chocolade door de mokkavla. Klop de slagroom in een vetvrije om stijf met suiker en spatel dit eveneens door mokkavla.

garneer voor het serveren met slagroom en chocolaatjes….

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(2.5 / 5)

2.5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Vermicelli seffa als nagerecht

    Vermicelli seffa als nagerecht

  • Pizza tonijn en mozzarella

    Pizza tonijn en mozzarella Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.