Le3des – Marokkaanse linzen

2016-02-07
  • Bereidingstijd : 20m
  • Klaar in : 60m
Beoordeel dit recept:

Met dit winterse weer is niets lekkerder dan een heerlijke Le3des – Marokkaanse linzen (linzenschotel). Gezond, voedzaam en verwarmt je lichaam. Als je normaal gesproken niet zo dol bent op linzen, raad ik je aan om het toch eens te proberen en dan zo klein mogelijke linzen te kopen. Ik koop ze bij de Marokkaanse winkels en dan de kleinste soort.

Je kunt er stukjes vlees of kip in doen, gehaktballetjes of het gewoon vegetarisch houden. De aardappel- en wortelblokjes zijn ook facultatief.

Ingrediënten

  • 1 kom linzen
  • 3 aardappels in blokjes
  • 1 winterwortel in blokjes
  • 1 grote ui
  • 1 grote tomaat
  • Koriander en peterselie
  • Zout en zwarte peper
  • 1 tl sambal
  • 1 tl paprikapoeder
  • Gember
  • Kurkuma
  • Snufje komijn
  • Snufje saffraan
  • Bouillonblokje groenten, rundvlees of tuinkruiden

Werkwijze

Stap1

Was de linzen goed en kijk of er geen steentjes tussen zitten (je hoeft de linzen niet te weken).

Stap2

Doe de ui met de tomaat (zonder vel en pitjes) in een blender of hakmolen en maal fijn. Verhit wat olie en doe hier het ui-tomaatmengsel bij en fruit aan. Voeg kruiden toe en doe dan de aardappel en wortelblokjes erbij. Dan de linzen toevoegen en water tot alles onderstaat.

Stap3

Breng aan de kook en laat op zacht vuur gaar worden in ongeveer een half uurtje. Eventueel meer water toevoegen als dat nodig is.

* Je kunt de aardappel en wortel weglaten
* Je kunt blokjes vlees of gehaktballetjes toevoegen

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.9 / 5)

3.9 5 25
Beoordeel dit recept

25 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

Reactie (1)

  1. Geplaatst door Fadma Tacharwant Ynass aan 04-05-2016

    hmmm lekkrrrrrrrrrrrrrrr

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.