Recipes from Ingredient: Linzen
De linze is een bekende peulvrucht, die al voor onze jaartelling op grote schaal verbouwd werd. Het feit dat de linze wordt genoemd in het Oude Testament, getuigt hiervan. De eigenlijke linze is het zaad van de plant, dat gedroogd wordt verhandeld, in verscheidene kleuren en groottes. Linzen hebben veel warmte nodig, zodat in Nederland dit gewas meestal in de glastuinbouw of onder een tunnel verbouwd wordt.
Traditionele Marokkaanse Harira soep
Nog twee maanden ongeveer en dan is het weer ramadan insha Allah. Dan is de ...
Lees meerLinzen-tonijnsalade
Soms wil je een gezonde salade maken zoals deze Linzen- tonijnsalade, maar je komt erachter ...
Lees meerLe3des – Marokkaanse linzen
Met dit winterse weer is niets lekkerder dan een heerlijke Le3des - Marokkaanse linzen (linzenschotel). ...
Lees meerHarira de nationale Marokkaanse soep
Harira is de nationale Marokkaanse soep. Het is een gebonden, rijk gevulde soep met als ...
Lees meerHarira – tomatensoep
Harira is de meest bekende soep in Marokko. Tijdens de vastenperiode (de ramadan) eet men ...
Lees meer