Harira

2007-11-18
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 60m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • • Zwarte olie
    • 1 ui
    • 1 tomaat
    • kasbour
    • Vlees (kip, schaap)
    • 1 tl saffraan
    • 1 tl komijn
    • 1 tl rode peper
    • Water
    • 1 eetlepel bloem
    • 1 zakje groentesoep
    • 1 zakje tomatensoep
    • 1 bouillon blokje
    • Handje kikkererwten
    • Handje linzen
     

Werkwijze

Stap1

Neem een grote soep pan, doe de zwarte olie in de pan en bak hierin gelijk het vlees.

Gelijk hieraan toevoegen 1 ui en i tomaat gemixt. Mix de kasbour en doe die er ook bij. Voeg hier de kruiden aan toen; 1 tl saffraan, 1 blokje bouillon, komijn en rode peper en laat het ongeveer 20 min sudderen tot het er goed uitziet.

Doe de hele waterkoker vol met water en giet dat er ook bij. Laat het nu 15 min koken. 1 eetlepel bloem in een kom met koud water goed roeren en giet dit er ook bij. 1 zakje groentesoep ook in de pan gooien en 1 zakje tomatensoep in een kom doen met lauw water en goed roeren daarna ook in de pan. Zout erbij naar smaak want de bouillon en de soepen die je er bij doet zijn al zout..….

Laten staan en klaar

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Erg verrassende frisse zomerse watermeloen shake

    Erg verrassende frisse watermeloen shake

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.