Koffiebroodjes gevuld met banketbakkersroom heerlijke bij de koffie of thee

2013-02-23
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 45m
Beoordeel dit recept:

Het recept van heerlijke zelfgemaakte koffiebroodjes gevuld met banketbakkersroom. Een lekkere snack en gebakje voor bij de koffie of thee.

Ingrediënten

  • Deeg:
  • - ½ kg bloem
  • - 2 eieren
  • - 1 lepel gist
  • - 3 lepels suiker
  • - 1 bakpoeder
  • Verder:
  • - 250 gr boter
  • - banketbakkersroom

Werkwijze

Stap1

De deegingrediënten kneden met lauwe melk tot een soepel deeg.

Stap2

250 gr boter smelten en banketbakkersroom bereiden.

Stap3

Verdeel bovenstaand deeg in 7 ballen en druk ze plat met behulp van boter tot een grote lap. Opvouwen net als lemsemmen en daarna ff laten rusten. Alle 7 afwerken.

Stap4

Elke lemsemmen platdrukken en groter maken. In 4-en snijden en vullen met banketbakkersroom. Dichtvouwen en op een bakplaat leggen. Minstens 2 uur laten rijzen en daarna besmeren met eigeel of melk en bakken in de oven.

Stap5

Na het bakken besmeren met honing of warme abrikozenjam en bestrooien met geraspte chocolade...

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.4 / 5)

3.4 5 25
Beoordeel dit recept

25 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een heerlijke Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren, geserveerd in een traditionele tajine met brood.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren

  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (2)

  1. Geplaatst door jolandaalbert aan 08-03-2013

    hoi ik wil deze koffie broodjes maken maar op welke stand /graden moet deze gebakken worden en hoe lang . groetjes jolanda

  2. Geplaatst door elhaloua aan 03-04-2013

    Hoe maak ik de banketbakkersroom?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.