Kumpir van zoete aardappel

2018-03-28
  • Opbrengst : 2
  • Porties : 2
  • Bereidingstijd : 20m
  • Kooktijd : 50m
  • Klaar in : 1:20 u
Beoordeel dit recept:

Een paar keer per week houd ik Vega dagen aan. Heerlijk en ik kan mijn groenten in huis mooi opmaken. Vandaag deze overheerlijke Kumpir gemaakt van zoete aardappel, kidneybonen, mais en nog veel meer. Yammie, yammie! Hij is over heeeeeerrrrrlijkk.

Ingrediënten

  • Kumpir van zoete aardappel ingrediënten
  • - 2 grote zoete aardappelen (475 gram)
  • - 40 gram mais
  • - 2 bospeentjes
  • - 80 gram Kidneybonen
  • - Klontje boter (naar smaak. Het maakt het wel smeuïger)
  • - 100 gram tonijn in blik (optioneel)
  • - 2 takjes peterselie
  • - 1 gepofte rode paprika in pot
  • - Halve rode ui
  • Voor de chrunch
  • - 20 gram croutons
  • - 20 gram pijnboompitten
  • - 40 gram geraspte kaas
  • Voor de saus:
  • - 3 lepels Griekse yoghurt
  • - 1 lepel mayonaise
  • - 4 blaadjes mint
  • - Zout en peper

Werkwijze

Stap1

Was de zoete aardappels en kook in kokend water in ongeveer 20 minuten.

Stap2

Maak de chrunch van pijnboompitten, geraspte kaas en croutons in een blender. Maal grof en zet apart voor nader gebruik. Kumpir van zoete aardappel - chrunch maken

Stap3

Haal de zoete aardappelen uit het water en wikkel in aluminium folie. Doe ze in een aluminium ovenbakje. Prik gaatjes met een vork in de aardappelen. Kumpir van zoete aardappel - aluminium ovenbakje

Stap4

Schuif in een voorverwarmde oven op 210 graden ongeveer in 25 á 30 minuten gaar. Als er makkelijk door de aardappel geprikt kan worden is de aardappel gaar.

Stap5

De saus:

Hak de mint bladeren fijn. Meng de gehakte mintblaadjes met de yoghurt en mayonaise. Voeg nog wat zout en peper toe naar smaak. En zet appart voor nader gebruik. Kumpir van zoete aardappel - saus

Stap6

Schil en rasp de worteltjes. Snijde de ui in dunne ringen. Snijd de paprika in lange repen.

Stap7

Haal de zoete aardappelen uit de oven en pak voor de helft uit. Maak een diepe verticale snee en duw de aardappel uit elkaar om goed te kunnen vullen. Voeg een klontje boter en pureer met een vork de inhoud van de aardappel los zonder de schil te raken. Kumpir van zoete aardappel - boter

Stap8

Voeg de chrunch toe. Vervolgens mais, Kidneybonen, geraspte wortel, tonijn, paprika en ui toevoegen. De heerlijke frisse saus overheen. Kumpir van zoete aardappel - vullen en sausje overheen

Stap9

Garneer met peterselie en serveer met de overgebleven groenten en saus erbij.

Heerlijke Kumpir
Eet smakelijk
Besaha
Afiyet Olsun
Bon Appétit

Deel dit recept met anderen

Lieve mensen, Welkom bij op mijn pagina..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 1
Beoordeel dit recept

1 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Couscous salade

    Couscous salade voor 6 personen recept

  • Kaas-uien broodjes

    Kaas-uien broodjes

  • Marokkaanse Harira soep

    Traditionele Marokkaanse Harira soep

  • Turkse pide met gehakt en Turkse kaas

    Turkse pide met gehakt en Turkse kaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *