Mini tortilla’s
2018-06-06- Keuken: Marokkaanse, Spaanse
- Gang:Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Opbrengst : 12 stuks
- Bereidingstijd : 10m
- Kooktijd : 15m
- Klaar in : 25m
Ik plaatste al mijn recept voor een grote aardappeltortilla in een koekenpan, maar je kunt er ook Mini tortilla’s van maken uit de oven. Het recept is eigenlijk hetzelfde (en je kunt er uiteraard nog andere groenten aan toevoegen), alleen doe je het in een muffinbakplaat. Vet die goed in met wat boter en haal ze meteen na het bakken eruit, anders gaat het aankoeken.
Ook lekker: bak wat kipfiletstukjes met wat kruiden gaar en meng erdoor of bak gehaktballetjes en doe er een in het midden van elk tortillatje.
Ingrediënten
- 500 gr aardappels naar keuze, in blokjes
- 5 eieren
- Zout en peper
- 1/2 tl paprikapoeder
- Paar takjes gehakte verse platte peterselie
Werkwijze
Stap1
Frituur de aardappelblokjes gaar in zonnebloemolie en laat uitlekken. Bestrooi met zout. Klop de eieren los met een beetje zout, peper, paprikapoeder en peterselie en meng met de aardappelblokjes of schijfjes.
Stap2
Vet een muffinvorm in met boter en giet in elke holte wat van het beslag (niet te vol doen). Bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden (hetelucht 180).
Gemiddelde waardering
(3.8 / 5)
15 keer beoordeeld