Loempia van aardappelen kip en zelfgemaakte groenten

2010-02-21
  • Opbrengst : 20
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 1 pak Loempiavellen
  • - 1 kilo kip
  • - wortels
  • - peterselie
  • - 1/2 paprika's
  • - selderij
  • - 1 a 2 blokjes groenten Groentebouillonblokjes
  • - 2 eieren
  • - 6 aardappelen
  • - room/slagroom
  • - 2 middelgrote uien
  • - 2tl zout
  • - 2tl vegeta
  • - 1tl rode paprika
  • - 1tl peper
  • - 1tl kurkuma
  • - 1tl foenegriek
  • - 2tl chinese kruiden
  • - 1tl kerriepoeder

Werkwijze

Stap1

Ondooi de loempiavellen, snij ui, wortels en paprika's in kleine stukjes, selderij, peterselie ook.

Kook het vlees met wat zout, als het dan bijna gaar is haal je het uit het water en haal je er allemaal stukjes vlees uit, bak tussendoor de groeten op wat olie. Doe het vlees weer in de pan en voeg daarbij een beetje water toe.

Doe de groenten in de pan en bak dit mee, schil de aardappelen en snij ze in laagjes, kook tot ze bijna klaar zijn en bak ze daarna verder in de oven met een half pakje room tot de aardappelen een bruin/goude kleur krijgen.

Als het vlees klaar is en water verdampt is doe je de 2 eieren bij en bak je het nog even. Laat het vlees afkoelen, doe het in de loempiadeeg, en bak ze in een hete olie.

Serveer de loempia met de aardappelen.

Afkoelen en klaar!

er kwamen geen 40 loempia’s uit maar +- 18/20 stuks met het vlees. Hoor het graag als jullie vragen hebben,ook gra ag reageren wie het heeft gemaakt 😉

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(2 / 5)

2 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (2)

  1. Geplaatst door oma aan 26-02-2010

    kan ook allen mar met kipfile

  2. Geplaatst door koken20 aan 26-02-2010

    ja dat kan ook 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.