Loempia van aardappelen kip en zelfgemaakte groenten
2010-02-21- Keuken: Chinese, Filippijnse, Indonesische, Japanse, Marokkaanse
- Gang:Bijgerecht, Lunch, Snack, Voorgerecht
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Opbrengst : 20
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 30m
Ingrediënten
- - 1 pak Loempiavellen
- - 1 kilo kip
- - wortels
- - peterselie
- - 1/2 paprika's
- - selderij
- - 1 a 2 blokjes groenten Groentebouillonblokjes
- - 2 eieren
- - 6 aardappelen
- - room/slagroom
- - 2 middelgrote uien
- - 2tl zout
- - 2tl vegeta
- - 1tl rode paprika
- - 1tl peper
- - 1tl kurkuma
- - 1tl foenegriek
- - 2tl chinese kruiden
- - 1tl kerriepoeder
Werkwijze
Stap1
Ondooi de loempiavellen, snij ui, wortels en paprika's in kleine stukjes, selderij, peterselie ook.
Kook het vlees met wat zout, als het dan bijna gaar is haal je het uit het water en haal je er allemaal stukjes vlees uit, bak tussendoor de groeten op wat olie. Doe het vlees weer in de pan en voeg daarbij een beetje water toe.
Doe de groenten in de pan en bak dit mee, schil de aardappelen en snij ze in laagjes, kook tot ze bijna klaar zijn en bak ze daarna verder in de oven met een half pakje room tot de aardappelen een bruin/goude kleur krijgen.
Als het vlees klaar is en water verdampt is doe je de 2 eieren bij en bak je het nog even. Laat het vlees afkoelen, doe het in de loempiadeeg, en bak ze in een hete olie.
Serveer de loempia met de aardappelen.
Afkoelen en klaar!
er kwamen geen 40 loempia’s uit maar +- 18/20 stuks met het vlees. Hoor het graag als jullie vragen hebben,ook gra ag reageren wie het heeft gemaakt 😉
Gemiddelde waardering
(2 / 5)
4 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door oma aan 26-02-2010
kan ook allen mar met kipfile
Geplaatst door koken20 aan 26-02-2010
ja dat kan ook 😉