Griesmeelcake

2009-11-19
  • Porties : 12
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • ik gebruik van die grote glazen theebekkers met zo n oortje van exsenos
    2 bekkers fijne smida (griesmeel)
    1/2 bekker oli
    half bekker roomboter
    half bekker kokos
    2 zakjes vanillesuiker
    3 eieren
    1 bekeker volle yoghurt
    je zou ook de roomboter weg kunen laten als je het te vet vind doe je wat exstra olie
    1 zakje bakpoeder
    halfen citroen 2 bekkers suiker 1 bekker water

Werkwijze

Stap1

Meng alle ingredienten behalve de bakpoeder, laat alles 1 nacht staan de volgende dag doe je de bakpoeder er door heen neem een ronde bakblik de middelmaat of de kleine blik doe de cake ongeveer 25 +-30 min op 200 g in de oven gewoon zelf ook in de gaten houden tot die goed bruin is.

Onder tussen doe je in een pannnetje de suiker en het water + de citroen warm maken als de cake klaar is doe je het suiker water over de cake.

Snij het in ruiten er kan als ganeering ook cocolade saus en wat cocos over heen of eventueel wat gerschaafde amandelen je zou ook 1glas suiker kunen doen waneer je het te zoet vind en daarvoor neem ik een marocaans theeglaasje voor er mag wel een wat groter glas gebruikt worden voor het water van de siroop

je zou ook in plaats van gewoone volle yoghurt
ook stracitela yoghurt kunen gebruiken
soms beetje varieren

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.3 / 5)

3.3 5 9
Beoordeel dit recept

9 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (3)

  1. Geplaatst door miss_k aan 05-05-2010

    Moet je echt letterlijk alle ingrediënten behalve bakpoeder mengen?Moet het per se 1 nacht blijven staan of kan het gewoon gelijk in de oven stoppen?

  2. Geplaatst door saidahassan aan 02-09-2010

    ja zo doe ik het wel michien moet je beetje expermenteren zo zijn de beste recepten ontstaan

  3. Geplaatst door houdabak aan 18-11-2010

    ik maak deze cake best vaak maar je kan het meteen in de oven doen ik zal hem tussen mijn recepten zetten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.