Gelukskoekjes

2005-10-11
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 3 eiwitten
    - 60 gr poedersuiker
    - 45 gr boter
    - 60 gr bloem

Werkwijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 180 graden, hete lucht op 160 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier. Teken drie cirkels van 8 cm en draai het papier om.

Klop de eiwitten in een kom schuimig. Voeg de poedersuiker en boter toe en roer alles glad. Voeg de bloem daarna erbij en meng alles goed door elkaar. Zet de kom 15 minuten opzij.

Verdeel met een cakemes 1 1/2 tl mengsel over elke cirkel. Bak ze 5 minuten tot de randen iets verkleuren. Neem de koekjes met een cakemes snel van de bakplaat.

Leg in elk Chinese gelukskoekje een opgevouwen spreuk. Werk met drie koekjes tegelijk. Ze worden snel hard en kunnen bij het vouwen breken.

Als ze breken weer even in de oven opwarmen.

Vouw de koekjes dubbel en krom/buig ze een beetje. Laat ze daarna op een rooster afkoelen.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.4 / 5)

4.4 5 12
Beoordeel dit recept

12 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

  • Marmer muffins

    Marmer muffins

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (2)

  1. Geplaatst door sushimoon aan 11-10-2005

    je kunt ook leuke booschappen op het briefje schrijven voor het suikerfeest!

  2. Geplaatst door saadia29 aan 11-10-2005

    Leuk idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.