Recipes from Ingredient: Platte peterselie
Peterselie (Petroselinum crispum) is een tweejarige, winterharde, kruidachtige plant uit de schermbloemenfamilie (Apiaceae). Bladpeterselie of platte peterselie (P. crispum var. neapolitanum) heeft gladde bladeren en heeft door een hoger watergehalte en een hoger gehalte aan etherische oliën (in hoofdzaak apiol) een fijnere smaak dan krulpeterselie.
Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt
Sinds ik met succes steeds vaker Marokkaans brood bak, konden deze heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes ...
Lees meerMini tortilla’s
Ik plaatste al mijn recept voor een grote aardappeltortilla in een koekenpan, maar je kunt ...
Lees meerMarokkaanse kipovenschotel met groenten Recept
Deze kipovenschotel is een leuke variant op bijvoorbeeld een tajine of marmita. Ik noem dit ...
Lees meerKipbestilla – Marokkaanse pastei van kip en filodeeg
Ik denk dat ik de afgelopen tijd de meeste verzoekjes heb gehad voor dit recept, ...
Lees meerKipbriwat – filodriehoekjes met kipvulling
Deze kipbriwat zijn echte traditionele Marokkaanse hapjes. Het zijn heerlijke pakketjes van filodeeg met een ...
Lees meerLoempiapakketjes met kipvulling
Loempiapakketjes waren vorig jaar DE trend in de ramadan. Ook dit jaar zie ik ze ...
Lees meerMini broccoli taartjes – quiches van 12 cm met room
Recept voor 5 mini broccoli taartjes (quiches) van 12 cm doorsnede. Ze waren echt héérlijk! ...
Lees meerTajine van lamsvlees met pruimen en abrikozen
Tajine van lamsvlees is (naast couscous) mijn lievelingsgerecht uit de Marokkaanse keuken. Heerlijk zacht en mals ...
Lees meerZeebaars in de oven
Zaterdag liepen we op de markt en besloten verse vis te kopen. 's Avonds meteen ...
Lees meerKip met rijst uit Libanon
Ik las in een reisblad over een reis naar Beiroet. De schrijver had er zulke ...
Lees meer