Kipbriwat – filodriehoekjes met kipvulling

2018-01-02
  • Opbrengst : 25 stuks
  • Kooktijd : 20m
Beoordeel dit recept:

Deze kipbriwat zijn echte traditionele Marokkaanse hapjes. Het zijn heerlijke pakketjes van filodeeg met een vulling zoals bij de kipbestilla, alleen doe ik er dan geen amandelen in. Kan trouwens wel hoor, is een heerlijke variatie. Je moet ze echt eens proberen! Ik kreeg hier trouwens vaak verzoekjes voor. Had ze al wel eens gemaakt, maar nog niet hier geplaatst, omdat ik nog geen video van het vouwen had. Die heb ik nu voor jullie gemaakt. Ik gebruik filodeeg van de Marokkaanse of Turkse winkel en dan uit de koeling, niet uit de diepvries. Vries het deeg thuis ook niet in, maar bewaar in de koelkast, dan blijft het veel beter goed.

Ingrediënten

  • - Een halve kip (of gebruik 1 kippenbout en 1 kipfilet)
  • - 2 uien
  • - 2 eieren
  • - 1 tl kurkuma
  • - 1 tl gember
  • - 1 tl zout
  • - 1/2 tl zwarte peper
  • - 1/2 tl kaneel
  • - Paar takjes verse platte peterselie en koriander, fijngehakt
  • - Half pak filodeeg
  • - 100 gr roomboter
  • - 100 ml zonnebloemolie

Werkwijze

Stap1

Maak de kip goed schoon en bak in wat olijfolie aan beide kanten mooi bruin. Voeg de fijngesneden ui, koriander, peterselie en kruiden toe en meng even goed. Laat dit op laag vuur een paar minuten fruiten. Doe er dan 200 ml kokend water bij en laat de kip met de deksel op de pan op laag vuur gaar worden. Draai tussentijds een keer om. Als de kip gaar is, haal je hem uit de pan en laat uitlekken en afkoelen in een vergiet. Zet de pan met de uien op hoog vuur en roer de losgeklopte eieren erdoor. Laat op hoog vuur indikken tot bijna al het vocht verdwenen is.

Doe in een schaal. Pluk het vlees van de kip eraf en voeg toe aan het ui-eimengsel. Laat afkoelen.

Stap2

Neem het filodeeg en snijd in de lengte in repen van zo'n 10 cm breed (of kleiner of groter, net wat je wilt). Smelt de boter en meng met de olie. Bestrijk een reep filodeeg met het botermengsel en leg onderaan een lepel van de vulling. Vouw nu op tot een driehoekje, zie mijn video onderaan.

Vouw ze allemaal en leg op en bakplaat met bakpapier.

Stap3

Bestrijk nog licht met wat botermengsel en bak ze 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Laat ze enigszins afkoelen en bestrooi dan met poedersuiker en kaneel (mijn kaneel was net op helaas, mijn laatste restje in de vulling gebruikt).

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.9 / 5)

3.9 5 32
Beoordeel dit recept

32 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Marokkaanse ijstaart fruitsalade

    Marokkaanse ijstaart fruitsalade

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.