Mini broccoli taartjes – quiches van 12 cm met room

2017-11-29
  • Opbrengst : 5 stuks
  • Bereidingstijd : 10m
  • Kooktijd : 25m
  • Klaar in : 35m
Beoordeel dit recept:

Recept voor 5 mini broccoli taartjes (quiches) van 12 cm doorsnede. Ze waren echt héérlijk!

Ingrediënten

  • - Bladerdeeg
  • - Broccoli, in stronkjes
  • - 2 eieren
  • - 200 ml room
  • - Zout
  • - Peper
  • - Peterselie, fijngehakt
  • - Franse kaas, in stukjes (brie of camembert kan ook)

Werkwijze

Stap1

Bekleed je ingevette vormpjes met bladerdeeg. Kook de broccolistronkjes in water (met wat zout) en laat het zeer goed uitlekken. Meng 2 eieren met 200 ml room, zout, peper en peterselie. Leg op elk bekleedt vormpje wat broccoli en stukjes kaas. Overgiet dit met je eier-mengsel. Bak de broccolitaartjes op 220 graden gedurende 25 minuten.

Een quiche is een hartige open taart, meestal gemaakt met een zanddeegbodem van bloem, water en boter. De vulling bestaat uit een luchtig opgeklopte mix van eieren en room. Hier worden dan vervolgens nog groenten, vlees of vis en meestal ook kaas aan toegevoegd. Quiche wordt meestal warm, maar ook wel afgekoeld opgediend.

De meest bekende quiche is de Quiche Lorraine, waarbij spek en kaas de hoofdingrediënten vormen. Een Quiche Alsacienne is een Quiche Lorraine met ui. Tarte flambée (Duits: Flammkuchen) is een met Quiche vergelijkbaar product, al lijkt Tarte flambée meer op pizza.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(0 / 5)

0 5 0
Beoordeel dit recept

0 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Pizza tonijn en mozzarella

    Pizza tonijn en mozzarella Recept

  • Vegetarische pizza met paprika's en mozzarella

    Vegetarische pizza met paprika’s en mozzarella

  • Sinaasappelcake een makkelijke recept

    Sinaasappelcake een makkelijke recept

  • Kaas-uien broodjes

    Kaas-uien broodjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *