Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

2018-05-31
  • Opbrengst : 25 broodjes
Beoordeel dit recept:

Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan bij harira!

Ingrediënten

  • 500 gr bloem
  • 150 ml lauwe melk
  • 100 gr gesmolten boter
  • 8 gr gist
  • 10 gr zout
  • Lepel gedroogde gist (door de deeg)
  • Vulling:
  • 250 gr verse bladspinazie goed gewassen en uit gelekt
  • 1 bolletje mozzarella fijn gesneden
  • Blok feta kaas ook fijn gesneden
  • Sambal
  • 150 gr geraspte jonge kaas
  • Verder:
  • 1 eierdooier en wat geraspte kaas en Zwarte zaadjes
  • Wat zachte boter voor besmeren van uitgerolde lap deeg

Werkwijze

Stap1

Meng de melk en de gesmolten boter en de zout en de gist en die de peterselie erbij en als laatste de meel tot je goede deeg hebt die niet plakt.. maak er een mooie bol van en laat rijzen zon 45 min ondertussen maak je de vulling klaar

Stap2

Snijd de spinazie en doe er de rest van de ingr bij meng alles

Stap3

Als deeg goed gerezen is bestuif je werkplek met wat bloem en maak 2 bollen (zet ondertussen je oven op 200 gr aan ) De eerste bol rol je uit tot je een grote plak hebt besmeer met wat zachte boter en doe er de mengsel over, rol aan beide kanten op ( zie filmpje) en snijd in plakjes en leg op je bakblik!

Werk je andere bol deeg zo af

Besmeer met eierdooier en doe er de zaadjes en geraspte kaas op en doe ze in oven voor zon 20 min tot ze mooi bruin zijn. Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella oven

Wie ze gemaakt heeft zou leuk zijn als je hier onder je fotos plaat

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.