Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Bitterballen

Bitterballen

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Breng in een pan het vlees met het kruidenbuiltje en de bouillon langzaam aan de kook en laat het in circa 1 uur op laag vuur gaar worden. Zeef de bouillon boven een maatbeker en meet 2 dl af. Snijd het gare vlees heel fijn.

Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Voeg al roerende de bouillon toe en blijf roeren tot een gladde dikke saus ontstaat. Laat de saus zachtjes 2 min. doorkoken. Schep het vlees erdoor en voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Schep de ragout op een plat bord, laat hem afkoelen en in de koelkast opstijven.

Klop in een diep bord de eieren los met 1 el water. Vorm van de ragout 24 ballen en wentel ze door het paneermeel. Rol de bitterballen vervolgens door de losgeklopte eieren en wentel ze dan weer door het paneermeel. Herhaal dit nog een keer.

Verhit de friteuse tot 180 C. Frituur de bitterballen met 6 stuks tegelijk in 3-4 min. knapperig bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Leg de bitterballen op een schaal en serveer ze met grove mosterd.

Variatietip: Maak de saus van 30 g boter, 30 g bloem en 2 dl melk. Roer er 200 g geraspte oude kaas en 3 el fijngeknipte bieslook door en je hebt Kaasbitterballen.

Mobiele versie afsluiten