Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Bladerdeeghapjes gevuld met Kip Groenten of kaas

Bladerdeeghapjes gevuld met Kip Groenten of kaas

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Doe de inhoud van het bamipakket in een pan met een klein beetje olie, kruid deze met een half zakje Maggi. Zet het vuur heel laag en smoor zo de groenten in 20 minuutjes gaar.

Doe de gare groenten in een zeef.

Snij de kipfilet in heel klein reepjes. Fruit de ui deze in een klein laagje olie op het vuur. Voeg de kipfilet toe en kruid het geheel met de overige kruiden. Zet het vuur laag en laat dit even voor 15 minuutjes garen.

Kook de roerbakvermicelli 5 minuten in water met de overige Maggi kruiden. Of als je mihoen gebruikt: kook water doe dat over de mihoen en laat het  een paar minuten weken.

Doe de kip bij de groenten in het vergiet en druk de overgebleven olie eruit. Voeg dan ook de vermicelli toe.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Ontdooi de bladerdeeg plakjes in 10 minuutjes.Vul de bladerdeeg met steeds 2 eetlepels vulling. Kluts het eigeel van een ei en besmeerd de broodjes ermee.

Ze moeten ongeveer 20-30 minuten in de oven op 200 graden.

Foto volgt vanavond, sihamkleuter heeft de camera

Mobiele versie afsluiten