Ingrediënten
- 250 gram gewelde witte of bruine bonen.
 1 grote ui
 3 tomaten
 kesbour/ma3dnous
 2 teentjes knoflook
 saffraan
 1 theelepel gember
 1 theelepel peper
 halve theelepel paprikapoeder
 sambal, saffraan, zout
 olie
 vlees zonder bot
Werkwijze
Stap1
- snij het vlees in kleine blokjes
- snipper een ui, bak die glazig in een laagje olie
- voeg het vlees toe en schroei het dicht.
- zet het vuur laag.
- was en rasp de tomaten en knoflook.
- voeg deze bij het vlees
- was en snij de kesbour fijn, doe deze ook bij het vlees.
- kruid het geheel en roer het goed door.
- voeg netzoveel gekookt water toe, totdat het vlees onderstaat.
- laat het vlees garen.
- als je voorgeweekte bonen in water uit blik hebt, dan kan je die 10 minuten voor het einde bij de saus doen.
- Gebruik je rauwe geweekte bonen, dan verschilt het van de kwaliteit /soort van de bonen hoe lang ze moeten garen.
- Je zou ze dan gelijk met het water toekunnen voegen.
- Of even apart in water koken.
simpel, maar wel lekker
