Bonenschotel – loebia

2005-11-16
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 250 gram gewelde witte of bruine bonen.
    1 grote ui
    3 tomaten
    kesbour/ma3dnous
    2 teentjes knoflook
    saffraan
    1 theelepel gember
    1 theelepel peper
    halve theelepel paprikapoeder
    sambal, saffraan, zout
    olie
    vlees zonder bot

Werkwijze

Stap1

  • snij het vlees in kleine blokjes
  • snipper een ui, bak die glazig in een laagje olie
  • voeg het vlees toe en schroei het dicht.
  • zet het vuur laag.
  • was en rasp de tomaten en knoflook.
  • voeg deze bij het vlees
  • was en snij de kesbour fijn, doe deze ook bij het vlees.
  • kruid het geheel en roer het goed door.
  • voeg netzoveel gekookt water toe, totdat het vlees onderstaat.
  • laat het vlees garen.
  • als je voorgeweekte bonen in water uit blik hebt, dan kan je die 10 minuten voor het einde bij de saus doen.
  • Gebruik je rauwe geweekte bonen, dan verschilt het van de kwaliteit /soort van de bonen hoe lang ze moeten garen.
  • Je zou ze dan gelijk met het water toekunnen voegen.
  • Of even apart in water koken.

simpel, maar wel lekker

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 9
Beoordeel dit recept

9 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

    Mini vispastilla met kabeljauw scampi garnalen en fruits de mer

  • Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

    Vogeltongetjes met kip zoete ui rozijnen en amandelen

  • Gevulde aubergine en rijst met prei en ui

    Gevulde aubergine🍆 met gehakt uit de oven en rijst met prei en ui

  • Pizza tonijn en mozzarella

    Pizza tonijn en mozzarella Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (12)

  1. Geplaatst door ellouisa aan 16-11-2005

    lekker! welk vlees gebruik je? lamsvlees?

  2. Geplaatst door soulfa aan 16-11-2005

    Mijn man is hier gek op, dit ga ik morgen maken.

  3. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 17-11-2005

    ellouisa, maak niet welk vlees je gebruikt. Je kan lam of kalf/rundvlees.
    Wat je in huis hebt en wat je zelf lekker vindt.

  4. Geplaatst door Nacira aan 17-11-2005

    Heb je dit gisteravond gemaakt?
    Hmmm heb het lang niet gegeten is lekker met dit weer

  5. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 17-11-2005

    nee, dit heb ik 3 weken geleden gemaakt.
    Helaas heb ik geen internet thuis, dus duurt het even voordat SK, de camera van mij krijgt om foto’s te plaatsen.

  6. Geplaatst door zaja aan 17-11-2005

    He Madame Cuisine dit heb ik dinsdag gegeten!!! was echt lekker! met marokaans brood en lekker sambal!!!!! lekker met dit koude weer!

  7. Geplaatst door soulfa aan 17-11-2005

    deze maaltijd heb je dubbel plezier van, als je het eet, en als het eruit komt.

  8. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 17-11-2005

    ha, ha, ha,

    wollahillah!!!

    best vies…

  9. Geplaatst door pareltje aan 18-11-2005

    mijn kids vinden dit heerlijk,ikzelf ook maar zoals soulfa al zei,je hebt er dubbel plezier van hehe

  10. Geplaatst door zilla aan 17-05-2006

    Gisteravond uitgeprobeerd en….HEERLIJK en zo handig als je weinig tijd hebt. De avond tevoren maken. De avond zelf opwarmen! Dit wordt 1 van mijn favoriete recepten.

  11. Geplaatst door meryam566 aan 03-10-2008

    Hoeveel vlees gebruiken jullie?

  12. Geplaatst door mounaf aan 10-03-2009

    hoi ik heb het recept net uitgeprobeerd het was heerlijk dank je wel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.