Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Broodpannenkoek – Pitabrood

Broodpannenkoek - Pitabrood

Broodpannenkoek of pitabrood is een plat broodje met een zachte korst. Het wordt overlangs ingesneden, zodat er een soort ‘zakje’ ontstaat, waarin gyros of shoarma wordt gestopt. In sommige landen wordt het broodje dan ook gebruikt ter vervanging van een bord.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Doe de bloem in een kom, verkruimel de gist doe er de suiker bij doe dit tezamen met het zout bij het lauwe water

goed kneden (of als je een deegkneder of broodbakmachine met een doug (kneed stand hebt kan je die gebruiken). 

Afgedekt 1 uur laten rijzen.

Het deeg op een bestoven werkblad leggen en nogmaals goed kneden, verdeel het deeg dan in 12 bolletjes, pak een bolletje en rol het deeg met een deegrol tot een dun rond brood. Verhit een koekenpan (met anti aanbak laag.)

Leg er een zo'n dun rond brood in en bak op hoog vuur elke kant zo'n 1 a 2 minuten.

Doe dit met alle deegbollen.

Om de broden warm en soepel te houden vouw ze dubbel en wikkel ze in aluminiumfolie.

Lekker met alles waar je brood mee kan vullen, denk aan gegrild vlees met salade, etc.

Erg lekker een soort pitabrood

Mobiele versie afsluiten