Broodpannenkoek – Pitabrood

2005-10-10
  • Opbrengst : 12
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Broodpannenkoek of pitabrood is een plat broodje met een zachte korst. Het wordt overlangs ingesneden, zodat er een soort ‘zakje’ ontstaat, waarin gyros of shoarma wordt gestopt. In sommige landen wordt het broodje dan ook gebruikt ter vervanging van een bord.

Ingrediënten

  • Voor 12 broden
    - 500 gr bloem(en bloem om mee te werken
    - 25 gr verse gist
    - 280 ml lauw water
    - 1 tl suiker
    - 1 tl zout

Werkwijze

Stap1

Doe de bloem in een kom, verkruimel de gist doe er de suiker bij doe dit tezamen met het zout bij het lauwe water

goed kneden (of als je een deegkneder of broodbakmachine met een doug (kneed stand hebt kan je die gebruiken). 

Afgedekt 1 uur laten rijzen.

Het deeg op een bestoven werkblad leggen en nogmaals goed kneden, verdeel het deeg dan in 12 bolletjes, pak een bolletje en rol het deeg met een deegrol tot een dun rond brood. Verhit een koekenpan (met anti aanbak laag.)

Leg er een zo'n dun rond brood in en bak op hoog vuur elke kant zo'n 1 a 2 minuten.

Doe dit met alle deegbollen.

Om de broden warm en soepel te houden vouw ze dubbel en wikkel ze in aluminiumfolie.

Lekker met alles waar je brood mee kan vullen, denk aan gegrild vlees met salade, etc.

Erg lekker een soort pitabrood

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.8 / 5)

3.8 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

  • Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella heerlijk in de ramadan

    Pittige spinazie broodjes met feta en mozzarella

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja

Reacties (14)

  1. Geplaatst door amira_van_kozina aan 10-10-2005

    het lijkt me heerlijk ik ga het zeker een keer proberen!!! Kun je ook i.p.v. verse gist ook gedroogde gist gebruiken?? let me know….

  2. Geplaatst door eva2 aan 10-10-2005

    ja je kan ook instantgist nemen ,een zakje is voor 500gr bloem.
    voor alles waar verse gist voor staat (en andersom)kan je droge (instant)gist voor gebruiken
    succes!

  3. Geplaatst door fati aan 11-10-2005

    is dat zoals pizzabroodje is die ook opgestegen?

  4. Geplaatst door eva2 aan 11-10-2005

    het is een plat brood wat gevuld kan worden,je kan het dus open snijden en vullen met een vulling naar keuze.
    alles wat je met gist bereid gaat rijzen
    het is een soort pitabrood

  5. Geplaatst door fati aan 12-10-2005

    allahi jaziek bygary,wasalaamoe3laykoem

  6. Geplaatst door loulouM aan 22-01-2006

    ha lekker!!mijn schoonmoeder noemt het mechmer en haar zus bouchieer. de afgelopen 3 weken hebben ik en mijn schoonmoeder ons hier zo wat ziek aan gegeten.Het is vooral lekker met honing en gesmolten boter.

  7. Geplaatst door eva2 aan 09-02-2007

    ja je kan er van alles in doen ,zelf vind ik het lekker mer sla en vlees!

  8. Geplaatst door sjaahida aan 09-02-2007

    lijkt me echt lekker voora wa jij zget eva 2 met vlees enzo…mmmmmmm misschien wel wat voor de lunch dit weekend . maar kan je het brood dat je gebakken hebt ook invriezen? anders is het bestwel veel

  9. Geplaatst door sjaahida aan 05-03-2007

    salaam ik heb ze gisterochtend gemaakt oten ik met wat zusters opstap ging. nou had dus echt nie genoeg, ze wilden meer!!!!!!! ik heb het ook met instantgist gedaan. ze waren heerlijk. Ga ze strax inshallah weer maken echt bedankt voor dit recept

  10. Geplaatst door eva2 aan 08-05-2007

    graag gedaan !!!

  11. Geplaatst door Samira82 aan 16-05-2007

    Hoe groot (doorsnede)is zo’n uitgerold bolletje bij jullie ongeveer ?
    Heeft een van jullie het met melk gemaakt ipv water smaakt dat niet beter misschien ?

  12. Geplaatst door sjaahida aan 18-05-2007

    nee gewoon met water … gw brood maak je toch ook met water. ze zijn echt heerlijk zo. en je kan ze zo groot maken als je zelf wilt… de dikte kan ook verschillen als ik ze als wrap gebruik maak ik ze heel dun en als ik ze opensnij zoals in het recept maak ik ze iets dikker.

  13. Geplaatst door Samira82 aan 19-05-2007

    Wit brood en witte bolletjes worden met melk gemaakt 🙂

  14. Geplaatst door sjaahida aan 29-02-2012

    Oh serieus?
    Ik maak mijn witte brood ook weleens met water, het ligt eraan wat voor brood ik maak 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.