Brownies – Een brownie of chocoladebrownie is een van oorsprong Amerikaans nagerecht of snack, bestaande uit een vrij dicht plat gebak gemaakt van chocolade, en gebakken op een bakplaat.
Ingrediënten
- - 250 g boter (plus extra om in te vetten)
- 325 g suiker
- 90 g cacaopoeder (plus extra om te verstuiven)
- 4 eetlepels bloem
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 4 eieren
- 125 gehakte en geroosterde hazelnoten
- 200 g gehakte chocolade of stukjes chocolade
Werkwijze
Stap1
1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een bakblik van 23 cm in en bekleed met bakpapier.
2. Smelt in een steelpan op laag vuur 250 g boter en 325 g suiker. Roer als de boter is gesmolten zodat de suiker oplost. Haal de pan van het vuur.
3. Zeef 90 g cacaopoeder, 4 eetlepels bloem en 1/2 theelepel bakpoeder boven een ruime kom en voeg een snufje zout toe. Maak een kuiltje in het midden en roer er de gesmolten boter en suiker door en vervolgens 4 eieren. en de gehakte hazelnoten, Voeg 125 g gehakte chocolade of stukjes chocolade toe. Roer lichtjes om en giet in de bakvorm. Bak 25-30 minuten. Haal uit de oven en laat in het blik afkoelen.
Snij in stukken en bestuif met cacao
Eet smakelijk...