Brownies

2005-10-10
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Brownies – Een brownie of chocoladebrownie is een van oorsprong Amerikaans nagerecht of snack, bestaande uit een vrij dicht plat gebak gemaakt van chocolade, en gebakken op een bakplaat.

Ingrediënten

  • - 250 g boter (plus extra om in te vetten)
    - 325 g suiker
    - 90 g cacaopoeder (plus extra om te verstuiven)
    - 4 eetlepels bloem
    - 1/2 theelepel bakpoeder
    - 4 eieren
    - 125 gehakte en geroosterde hazelnoten
    - 200 g gehakte chocolade of stukjes chocolade

Werkwijze

Stap1

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een bakblik van 23 cm in en bekleed met bakpapier.

2. Smelt in een steelpan op laag vuur 250 g boter en 325 g suiker. Roer als de boter is gesmolten zodat de suiker oplost. Haal de pan van het vuur.

3. Zeef 90 g cacaopoeder, 4 eetlepels bloem en 1/2 theelepel bakpoeder boven een ruime kom en voeg een snufje zout toe. Maak een kuiltje in het midden en roer er de gesmolten boter en suiker door en vervolgens 4 eieren. en de gehakte hazelnoten, Voeg 125 g gehakte chocolade of stukjes chocolade toe. Roer lichtjes om en giet in de bakvorm. Bak 25-30 minuten. Haal uit de oven en laat in het blik afkoelen.

Snij in stukken en bestuif met cacao

Eet smakelijk...

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.1 / 5)

4.1 5 24
Beoordeel dit recept

24 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Heerlijke Red Velvet Cake

    Heerlijke Red Velvet Cake

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Vermicelli seffa als nagerecht

    Vermicelli seffa als nagerecht

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (9)

  1. Geplaatst door amira_van_kozina aan 09-10-2005

    En wat moet je doen met de grof gehakte hazelnoten????

  2. Geplaatst door miss france aan 09-10-2005

    hihi was ik vergeten, zit er nu tussen

  3. Geplaatst door lele laila aan 14-10-2005

    Salam elekoem, zo die moet ik echt uit proberen ben benieuwd ziet er heerlijk uit. En nou nog uit proberen dank je…

  4. Geplaatst door niwahoo aan 16-10-2005

    even een vraagje de schcolade moet ik die dan gewoon zo er in doen of moet ik die eerst smelten
    ik wil het zeker weten want ik wil het heel graag maken

  5. Geplaatst door miss france aan 16-10-2005

    gehakte chocala moet er zo in…wel grof laten

  6. Geplaatst door dounya3 aan 31-10-2005

    ik heb ze van het weekend gemaakt, echt heerlijk, en supermakkelijk!!

  7. Geplaatst door Timoucha aan 09-10-2006

    Ze waren heerlijk…. Bedankt voor het respect! Je hebt een paar zwangere vrouwen geholpen bij deze! Soukran!

  8. Geplaatst door zinaatje aan 26-09-2008

    het ziet er echt lekker uit, ga het nchallah ook proberen

  9. Geplaatst door princessa aan 07-05-2010

    ik ben het nu aan het maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.