Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Cakerol

Cakerol

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Doe de eieren en de suiker in een kom en klop dit met de mixer luchtig. 

Dat duurt ongeveer 8 minuten en de kleur is dan niet meer zo geel.

Neem een likker en schep de bloem heel voorzichtig door het eimengsel.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Vet een bakblik of bakplaat in met boter en giet er het beslag in/op.

Strijk het gelijkmatig uit, zet het in de oven en bak het in 10 minuten gaar.

Doe in de tussentijd de slagroom in een kom en klop dit met 2 eetlepels suiker stijf.

Leg een vochtige theedoek op de tafel en hierop het stuk vetvrij papier.

Bestrooi het vetvrij papier met suiker.

Neem de cake uit de oven en stort hem op het met suiker bestrooide vetvrij papier.

Bestrijk nu de hele cake met jam en laat hem iets afkoelen.

Daarna bestrijk je de cake met een laagje slagroom.

Neem nu de uiteinden van de theedoek en rol de cake op. 

Pas wel op dat er geen theedoek of papier tussen de cake komt.

Duw de cake iets plat en laat hem helemaal afkoelen.

Na het uitpakken bestrooien met poedersuiker en in plakken snijden.

Vergt wel wat oefening, maar zeker de moeite waard. Je kan de cakerol versieren naar wens met geschaafde amandelen of chocoladekrullen.

Mobiele versie afsluiten