Cakerol

2015-01-14
  • Porties : 8
  • Bereidingstijd : 5m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 5 eieren.
    - 100 gr. suiker.
    - 100 gr. bloem.
    - een kwart liter slagroom.
    - een potje aardbeienjam.
    - poedersuiker (of gewone suiker).

Werkwijze

Stap1

Doe de eieren en de suiker in een kom en klop dit met de mixer luchtig. 

Dat duurt ongeveer 8 minuten en de kleur is dan niet meer zo geel.

Neem een likker en schep de bloem heel voorzichtig door het eimengsel.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Vet een bakblik of bakplaat in met boter en giet er het beslag in/op.

Strijk het gelijkmatig uit, zet het in de oven en bak het in 10 minuten gaar.

Doe in de tussentijd de slagroom in een kom en klop dit met 2 eetlepels suiker stijf.

Leg een vochtige theedoek op de tafel en hierop het stuk vetvrij papier.

Bestrooi het vetvrij papier met suiker.

Neem de cake uit de oven en stort hem op het met suiker bestrooide vetvrij papier.

Bestrijk nu de hele cake met jam en laat hem iets afkoelen.

Daarna bestrijk je de cake met een laagje slagroom.

Neem nu de uiteinden van de theedoek en rol de cake op. 

Pas wel op dat er geen theedoek of papier tussen de cake komt.

Duw de cake iets plat en laat hem helemaal afkoelen.

Na het uitpakken bestrooien met poedersuiker en in plakken snijden.

Vergt wel wat oefening, maar zeker de moeite waard. Je kan de cakerol versieren naar wens met geschaafde amandelen of chocoladekrullen.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.3 / 5)

3.3 5 18
Beoordeel dit recept

18 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Mississippi Mud pie - Amerikaanse chocoladetaart

    Mississippi Mud pie – Amerikaanse chocoladetaart

  • Chocolade paastaart

    Chocolade paastaart

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Sinaasappelcake een makkelijke recept

    Sinaasappelcake een makkelijke recept

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (23)

  1. Geplaatst door islamia23 aan 25-10-2005

    ziet er heerlijk uit en lijkt me heel makkelijk en snel te maken…

  2. Geplaatst door Samyrah aan 25-10-2005

    bedankt, is zeker heerlijk en erg luchtig dus ideaal voor l’ied als je gasten ontvangt

  3. Geplaatst door soulfa aan 25-10-2005

    lekker
    dit ga ik vandaag maken

  4. Geplaatst door risala aan 25-10-2005

    Dit heb ik ook een paar keer gemaakt, maar met creme au beurre ipv slagroom. Somms lukte het en dan weer niet. Typisch, maar toch beter dan die baghrirdie mij telkens op de zenuwen laat werken.

  5. Geplaatst door Samyrah aan 25-10-2005

    ik kon vroeger ook geen baghrir maken maar de laatste tijd lukt ie altijd, recept van een vriendin.
    gewoon met een klopper ipv met de handen.
    Als je wilt dan zet ik het recept er eens op.

  6. Geplaatst door risala aan 25-10-2005

    och lieve samyrah, ik heb kloppers, mixers handen en wat weet ik wat, niets helpt. Geen oogjes en heel papperig ( mâdjnien) als je weet wat ik bedoel. maar wil die recept toch eens lezen voor het geval!!!!!!! ik er toch iets van kan maken.

  7. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 25-10-2005

    Risala,
    Hoeveel gist gebruik je en hoe lang laat je het rijzen?
    Ik maak het altijd, lukt 99 van de 100 keer. Mijn recept staat onder mini begrir

  8. Geplaatst door ranja aan 26-10-2005

    ik heb deze cake zo vaak geprobeerd, maar dan met een ander recept..als ik de cake uit de oven haal en op een theedoek zet…en voglens wil ik hem gaan oprollen. dan breekt altijd door midden….altijd pech…maar laatst zei me moeder vandaag ga hem niet weggooien…maar de helften op elkaar doen met jam ertussen.en aan de zijkanten . kokus erop strooien..en je hebt een ander cake…ipv een cakerol..

  9. Geplaatst door Samyrah aan 27-10-2005

    Je mag de cake zeker niet te lang bakken want dan wordt ie droog en breekt ie, of mischien was je theedoek niet vochtig genoeg… ach ja bakken is net als gokken je weet nooit niet wanneer het lukt 😉

  10. Geplaatst door risala aan 01-11-2005

    ik gebruik 1blokje gist ven 42gr. voor ongv. 500gr bloem en/of smida.heb vandaag weer de moed bijeengenomen en het geprobeert ZONDER resultaat.krijg te weinig oogjes, te grote oogjes of geen oogjes,… kortom alles behalve een normale baghriraatje,hihihih. ze zeggen toch int marokkaans als het teveel wordt moet je lachen.

  11. Geplaatst door Imraan aan 01-11-2005

    Hoi
    ik heb een vraagje over de cakerol.Ik heb het gemaakt en het was lekker maar niet zo luchtig (niet zoals op de foto). Wat heb ik verkeerd gedaan. Ik wil het weer voor Eid maken dus hopelijk krijg ik snel antwoord. Shukran

  12. Geplaatst door Samyrah aan 02-11-2005

    Wat je ook kunt doen om het luchtiger te maken is de eiwitten appart op te kloppen tot sneeuw en die als laatste erdoor mengen, niet roeren !! zachtjes erdoor mengen… dan komt het normaal veel luchtiger.

  13. Geplaatst door Imraan aan 05-11-2005

    Dank je wel voor de tip ik zal het direct uitproberen.

  14. Geplaatst door Rzinia aan 16-11-2005

    en is het gelukt?

  15. Geplaatst door Goegie* aan 21-01-2006

    Heb deze cake al vaak gemaakt, echt verrukelijk! 🙂

  16. Geplaatst door sihamkleuter aan 21-01-2006

    hee deze fotro is van madame cuisine, zij heeft deze cake gemaakt?

  17. Geplaatst door ellouisa aan 21-01-2006

    volgens mij is er iets mis gegaan met de foto, hier stond eerst een cakerol waar slagroom in zit.

  18. Geplaatst door fatimaatjuh aan 16-02-2006

    deze cake is lekker maar is het normaal dat het aan de buitenkant altijd verbrand?

  19. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 21-03-2006

    he, dit is mijn foto..!
    Samyrah heb je mijn foto gebruikt??

  20. Geplaatst door Samyrah aan 23-04-2006

    Hey Madame Cuisine,
    Neen heb je foto niet gebruikt, maar heb ondervonden dat als men een recept plaats met dezelfde benaming de foto’s zelf wisselen, heb hiervoor op p.5 ook een recept geplaatst van een cakerol en mijn foto is nu weg……
    Groetjes

  21. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 25-04-2006

    OK, maar wil je mijn foto dan verwijderen. En dna je eigen foto plaatsen? BEDANKT.

  22. Geplaatst door nicjah aan 02-12-2006

    hej samyrah,
    bekende recept in de molukse /indische keuken zeggen we rolkoek ..mijn moeder gerbuikt ook cremevulling, en jam die doen wij altijd door de zeef,we willen geen stukjes v fruit proefen daarom.ennuh we gebruiken ook een beetje maizena om een goede rolkoek te krijgen.en rollen moet snel gebeuren als het warm is het beste..je handen moeten op een gegeven moment wel gewend zijn warme koek op te rollen.en ja de koek komt er lichtjes van kleur uit en zacht…zeker niet donker das niet mooi ook.suc6 allemaal

  23. Geplaatst door sadiye aan 30-08-2010

    ik ga deze maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.