Baghrir de Marokkaanse pannenkoek met gaatjes

2018-02-21
  • Opbrengst : afhankelijk van hoe groot
  • Bereidingstijd : 10m
  • Kooktijd : 5m
  • Klaar in : 1:10 u
Beoordeel dit recept:

Het recept van Baghrir, de Marokkaanse pannenkoek met gaatjes. Vaak wordt zo’n pannenkoek zonder gaatjes gezien als mislukt. De vraag die wij vaak krijgen is, “wat moet ik doen zodat ze wel lukken?”.

Nu het pan verhaal: je hebt geen speciale koekenpan, het is een fabeltje dat je een speciale koekenpan moet hebben, keus ligt echter aan jou.

Zorg dat je het beslag in een KOUDE koekenpan giet, en dan op hoog vuur. Zodra de gaten allemaal zijn uitgekomen zet je het vuur lager.

Draai de gringo niet om, check alleen de onderkant of ie mooi goudbruin is, leg de gringo dan op een theedoek. Na elke gringo de koekenpan met koud water afspoelen.

Na afloop kun je olijfolie of honing gebruiken op de gringos.

Ingrediënten

  • - 3 volle glazen Nederlandse theeglas fijn griesmeel.
  • - 100 gr. bloem
  • - 1 theelepel zout
  • - 1 bakpoeder
  • - 1 zakje gedroogde gist van 7 gr.

Werkwijze

Stap1

Alle ingrediënten met elkaar mengen. En dan 2 volle glazen lauw water met de staafmix goed roeren. Laat een half uurtje rijzen . Bakken maar...is echt heel makkelijk en lekker Baghrir de Marokkaanse pannenkoek met gaatjes in een koekenpan Su6 dames

 

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.4 / 5)

3.4 5 40
Beoordeel dit recept

40 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

Reactie (1)

  1. Geplaatst door Mina Gunduz aan 03-03-2018

    Salaam alaykoem,
    Bedankt voor je uitgebreid uitleg

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.