Baghrir de Marokkaanse pannenkoek met gaatjes
2018-02-21- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Ontbijt
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Opbrengst : afhankelijk van hoe groot
- Bereidingstijd : 10m
- Kooktijd : 5m
- Klaar in : 1:10 u
Het recept van Baghrir, de Marokkaanse pannenkoek met gaatjes. Vaak wordt zo’n pannenkoek zonder gaatjes gezien als mislukt. De vraag die wij vaak krijgen is, “wat moet ik doen zodat ze wel lukken?”.
Nu het pan verhaal: je hebt geen speciale koekenpan, het is een fabeltje dat je een speciale koekenpan moet hebben, keus ligt echter aan jou.
Zorg dat je het beslag in een KOUDE koekenpan giet, en dan op hoog vuur. Zodra de gaten allemaal zijn uitgekomen zet je het vuur lager.
Draai de gringo niet om, check alleen de onderkant of ie mooi goudbruin is, leg de gringo dan op een theedoek. Na elke gringo de koekenpan met koud water afspoelen.
Na afloop kun je olijfolie of honing gebruiken op de gringos.
Ingrediënten
- - 3 volle glazen Nederlandse theeglas fijn griesmeel.
- - 100 gr. bloem
- - 1 theelepel zout
- - 1 bakpoeder
- - 1 zakje gedroogde gist van 7 gr.
Werkwijze
Stap1
Alle ingrediënten met elkaar mengen. En dan 2 volle glazen lauw water met de staafmix goed roeren. Laat een half uurtje rijzen . Bakken maar...is echt heel makkelijk en lekker Su6 dames
Gemiddelde waardering
(3.4 / 5)
40 keer beoordeeld
Geplaatst door Mina Gunduz aan 03-03-2018
Salaam alaykoem,
Bedankt voor je uitgebreid uitleg