Baghrir de Marokkaanse pannenkoek met gaatjes

2018-02-21
  • Opbrengst : afhankelijk van hoe groot
  • Bereidingstijd : 10m
  • Kooktijd : 5m
  • Klaar in : 1:10 u
Beoordeel dit recept:

Het recept van Baghrir, de Marokkaanse pannenkoek met gaatjes. Vaak wordt zo’n pannenkoek zonder gaatjes gezien als mislukt. De vraag die wij vaak krijgen is, “wat moet ik doen zodat ze wel lukken?”.

Nu het pan verhaal: je hebt geen speciale koekenpan, het is een fabeltje dat je een speciale koekenpan moet hebben, keus ligt echter aan jou.

Zorg dat je het beslag in een KOUDE koekenpan giet, en dan op hoog vuur. Zodra de gaten allemaal zijn uitgekomen zet je het vuur lager.

Draai de gringo niet om, check alleen de onderkant of ie mooi goudbruin is, leg de gringo dan op een theedoek. Na elke gringo de koekenpan met koud water afspoelen.

Na afloop kun je olijfolie of honing gebruiken op de gringos.

Ingrediënten

  • - 3 volle glazen Nederlandse theeglas fijn griesmeel.
  • - 100 gr. bloem
  • - 1 theelepel zout
  • - 1 bakpoeder
  • - 1 zakje gedroogde gist van 7 gr.

Werkwijze

Stap1

Alle ingrediënten met elkaar mengen. En dan 2 volle glazen lauw water met de staafmix goed roeren. Laat een half uurtje rijzen . Bakken maar...is echt heel makkelijk en lekker Baghrir de Marokkaanse pannenkoek met gaatjes in een koekenpan Su6 dames

 

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(2.9 / 5)

2.9 5 12
Beoordeel dit recept

12 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Erg verrassende frisse zomerse watermeloen shake

    Erg verrassende frisse watermeloen shake

  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

Reactie (1)

  1. Geplaatst door Mina Gunduz aan 03-03-2018

    Salaam alaykoem,
    Bedankt voor je uitgebreid uitleg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.