Goulash een heerlijk Hongaars nationaal winters gerecht

2018-01-18
  • Porties : 4 personen
  • Bereidingstijd : 10m
  • Kooktijd : 1:30 u
  • Klaar in : 1:40 u
Beoordeel dit recept:

Gisteren maakte ik Hongaarse Goulash, een stoofgerecht met rundvlees, paprika en aardappel. Je eet het met rijst en het is een echt winters gerecht. Had het al jaren niet meer gemaakt en was het recept ook kwijt geraakt, dus nu een ander recept geprobeerd van Doortjes keuken. Heb de hoeveelheden wel wat aangepast. Het was weer heerlijk en had genoeg voor gisteren en vandaag. Gebruik goed rundvlees dat geschikt is om te stoven en neem je tijd om het op laag vuur te laten pruttelen, zodat je lekker zacht en mals vlees krijgt.

Ingrediënten

  • - 500 gr rundvlees
  • - 2 el bloem
  • - 2 uien, gesnipperd
  • - 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • - Zout en zwarte peper
  • - 1. 5 tl Paprikapoeder
  • - 1/2 tl tijm
  • - 1 laurierblaadje
  • - 1 blik tomaten
  • - 1 bouillonblokje rund
  • - 2 rode puntpaprika's in blokjes
  • - 3 aardappels in blokjes

Werkwijze

Stap1

Snijd het vlees in blokjes en meng met de bloem. Verhit wat olie of boter in een grote pan en bak het vlees hierin rondom bruin. Voeg de uien en knoflook toe en laat even fruiten tot de uien zacht zijn. Doe dan de kruiden erbij en het blik tomaten. Voeg het bouillonblokje en laurierblaadjes toe en 150 ml kokend water. Breng aan de kook en laat dan op laag vuur stoven voor zeker 1.5 uur. Doe dan de paprika en aardappels erbij en laat die gaar worden in ongeveer een half uur. Serveer met rijst.

 

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.6 / 5)

3.6 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Italiaanse pizza met zeevruchten geserveerd op een Marokkaanse tafel, met Tajine.nl decoratief verwerkt in de tajinedeksel.

    Italiaanse pizza met zeevruchten

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.