Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Chococake overgoten met ganache in vijf minuten staat ie in de oven

Chococake overgoten met ganache in vijf minuten staat ie in de oven 1

Het recept va Chococake, hij is zooo simpel, in vijf minuten staat ie in de oven en toch is dit mijn favoriete chococake. Ik heb de cake overigens overgoten met ganache, maar je kan ook voor Ckiezen.

Vandaag voor bij de thee.

* glas = theeglas met oortje circa 250 ml


** hier heb ik de 26 cm spring vorm gebruikt

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Oven voorverwarmen op 160/170 C

Mix de eieren en suiker schuimig. Voeg melk en olie en mix samen.

Klop als laatst de bloem, cacao en bakpoeder erdoor tot een glad beslag. Ik doe er meestal nog wat walnoten of amandelen door het beslag heen spatelen.

Stap2

Vul elke vorm die je wilt en bak voor 50 a 60 min in het midden van de oven. Ik heb hier de 26 cm spring vorm gebruikt.

Stap3

Topping: Gelijke delen slagroom en chocolade (200 / 200). Slagroom tegen de kook aan brengen, van het vuur halen dan de chocolade erbij doen. Even laten staan en dan glad roeren. Wanneer de cake is afgekoeld eroverheen gieten.

Mobiele versie afsluiten