Chococake overgoten met ganache in vijf minuten staat ie in de oven

2018-01-12
Beoordeel dit recept:

Het recept va Chococake, hij is zooo simpel, in vijf minuten staat ie in de oven en toch is dit mijn favoriete chococake. Ik heb de cake overigens overgoten met ganache, maar je kan ook voor Ckiezen.

Vandaag voor bij de thee.

* glas = theeglas met oortje circa 250 ml


** hier heb ik de 26 cm spring vorm gebruikt

Ingrediënten

  • - 4 eieren
  • - 1 á 2 glazen suiker
  • - 1 zakje vanillesuiker
  • - 1 glas melk
  • - 1 glas zonnebloem
  • - 2 glazen bloem
  • - 3 El Blooker cacao
  • - 1 zakje bakpoeder
  • Topping:
  • - 200 ml slagroom
  • - chocolade (helft melk choco en helft pure chocolade)

Werkwijze

Stap1

Oven voorverwarmen op 160/170 C

Mix de eieren en suiker schuimig. Voeg melk en olie en mix samen.

Klop als laatst de bloem, cacao en bakpoeder erdoor tot een glad beslag. Ik doe er meestal nog wat walnoten of amandelen door het beslag heen spatelen.

Stap2

Vul elke vorm die je wilt en bak voor 50 a 60 min in het midden van de oven. Ik heb hier de 26 cm spring vorm gebruikt.

Stap3

Topping: Gelijke delen slagroom en chocolade (200 / 200). Slagroom tegen de kook aan brengen, van het vuur halen dan de chocolade erbij doen. Even laten staan en dan glad roeren. Wanneer de cake is afgekoeld eroverheen gieten. Chococake overgoten met ganache in vijf minuten staat ie in de oven 2

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.4 / 5)

3.4 5 7
Beoordeel dit recept

7 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.