Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Chocolade-slagroom cake.

Chocolade-slagroom cake.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

* een Turkse theeglaasje is gelijk aan ong. 60 ml

Verwarm de over voor op 150 graden.
Klopt de suiker en de eieren tot het schuimt. Voeg dan de rest van de ingredienten er aan toe en klop het tot een glad beslag. Het beslag moet niet te dik zijn, maar ook niet heel waterig. Het moet ong zo dik zijn als (volle) yoghurt.

Vet de springvorm in met wat boter en bestuif het bloem. Vervolgens kun je het beslag erin doen en mag het voor ong. 50 min. in de oven. Als je er een sate-prikker in prikt en hij komt er schoon uit, is je cake klaar

klop de room, klopfix, suiker en cacao stijf, en proef ondertussen of de smaak naar wens is, zo niet voeg dan nog wat extra cacao of suiker er aan toe.

Als je cake afgekoelt is moet je m doormidden snijden, verwijder de bovenste laag. besmeer de cake rijkelijk met de room, en leg de bovenste laag er bovenop. hierna met de overgebleven room de buitenkant insmeren, en wat cocos er overheen doen. Je kan eventueel ook nog wat room in een slagroomspuit doen en leuke toefjes op de taart spuiten.

Je kunt ook in plaats van cacao fruit toevoegen aan de slagroom, maal het dan van te voren heel goed fijn en meng het met de slagroom, zo krijg je een lekkere frisse taart. pas wel op dat je geen fruit gebruikt wat snel bruin word, als je hier wel voor kiest besprenkel dan alles goed met citroen, dit voorkomt die bruine kleur.

Mobiele versie afsluiten