Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Chocoladetruffels

Chocoladetruffels

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Zo maak je het:

Hak de chocolade in stukjes.
Doe de stukjes chocolade, de suiker, de roomboter en de melk in een pan "au bain marie" (een schaal of pan boven een grotere pan kokend water) en laat het geheel al roerend smelten tot je een gladde massa krijgt.
Haal de pan van het gas.
Breek het ei en scheid het eigeel van het eiwit.
Roer het eigeel snel door de chocolademassa.
Laat de chocoladecrème lauw worden en zet ze tenminste 1 uur in de koelkast zodat ze helemaal afkoelt en hard wordt.

Maak dan de truffels:
Doe het cacaopoeder op een bordje.
Rol kleine balletjes van het chocolademengsel en rol ze door het cacaopoeder.
Zet de truffels weer 1 uur in de koelkast.
Je kunt ook een smaakje toevoegen aan het chocolademengsel....

Mobiele versie afsluiten