Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Couscous salade voor 6 personen recept

Couscous salade

Gisteren een buffetje gemaakt voor de surprise party van mijn prachtige mooie nichtje. Love her ❤.
Deze Couscous salade mocht niet ontbreken! One of my favorite salads. Heerlijk! Je kan er nog dagen van genieten want deze couscous salade blijft lang goed. Sterker nog qua smaak wordt deze salade zelfs beter omdat de kruiden er goed in kunnen trekken.

Ingrediënten

Ik heb de snelle variant van de couscous bereiding hiervoor gebruikt. Er zijn tal van bereidingswijze voor de couscous. Onder andere stomen, wellen, koken en of bakken. U kunt er uiteraard zelf voor kiezen voor welke bereidingswijze u voorkeur heeft. Als men couscous koopt van de supermarkt volg dan de bereidingswijze op de verpakking!

Werkwijze

Stap1

Voeg water in een pan en breng aan de kook. Voeg 2 eetlepels olijfolie en zout toe aan het water. Voeg couscous aan het kokende water toe.

De couscous al roerend voor ongeveer 2 a 3 minuten op laag vuur het water laten opnemen. Zet de deksel op de pan en laat afgedekt staan totdat het volledig is afgekoeld. De couscous gaart nog verder door de warmte.

Stap2

Hak de peterselie en koriander fijn.
Snijd de rode ui in halve ringen.
Snijd de bosui in kleine stukken.
Snijd de gedroogde tomaten in kleine stukjes en voeg hier 2 eetlepel olie van de zongedroogde tomaten toe.

Stap3

Haal de couscous uit de pan en doe in een grote schaal. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en maak met je handen al wrijvend de couscouskorrels los van elkaar.

Stap4

Voeg gedroogde basilicum, gedroogde mint, komijnpoeder, paprikapoeder, gesneden bosui, ui, peterselie, koriander, gedroogde tomaat, paprikapuree, granaatappelsap, sambal, groene en zwarte olijvenringen toe aan de couscous.

Stap5

Meng alles goed samen en maak verder op smaak met zout.

Stap6

Voeg tenslotte nog wat olijfolie toe.

Yammieee
Eet smakelijk, Besaha, Afiyet Olsun, Bon Appetit

Mobiele versie afsluiten