Tajine.NL – Marokkaanse recepten

De perfecte rijstkorrel

De perfecte rijstkorrel

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Neem een pan en doe hier de hoeveelheid rijst die je wilt koken. Laat de rijst onder water lopen en spoel de rijst af door even je hand er doorheen te halen en het water dan af te gieten.

Doe nu weer water bij de rijst. Doe dit tot de rijst helemaal onder water staat. De juiste hoeveelheid water is te meten met je duim: Je plaatst je duim op de rijst (je duim niet in de rijst drukken), het water moet nu tot net boven het midden van je duim komen (het beweegbare deel van je duim) dus net boven je duimkootje.

Zet de pan op het vuur en zet het vuur goed hard, net niet op zijn aller hardst. Laat nu het water aan de kook komen en doe er dan wat zout bij. Roer het zout er even doorheen (eventueel ook de saffraan) en laat nu de rijst op hard vuur koken zonder deksel op de pan.

Als het water helemaal weg is (dit duurt maar een paar minuten, 10 ofzo) verplaats je de pan naar het kleinste pitje en zet je het vuur op zijn laagst. Doe de deksel op de pan en laat het nu 15 tot 20 min op dit zacht vuur koken (stomen).

Sinds ik mijn rijst zo maak is het nog nooooit mislukt, terwijl ik daarvoor nog wel eens kleffe rijst kreeg.

Succes!

Mobiele versie afsluiten