Ingrediënten
- GEHAKT: (hangt af hoeveel je wilt):
Ras el hanout,
zout,
peper,
kasbour.
SOEP:
1 ui,
1 blik tomaten,
2 etl tomatenpuree,
beetjes harissa als je dat wenst,
1 soepkom vogeltongetjes (mini pasta soort)
beetje kikkererwten uit blik,
half koffielepel gember,
kurkuma,
komijn,
saffraan.,
halve soepkom koud water,
bloem.
Werkwijze
Stap1
Maak eerst koftaballetjes en bakken in olie en apart zetten.
soep: eerst ui stoven dan doe je de kruiden in en roeren.
Dan blik gepelde tomaten bij doen samen met saffraan blijven roeren, dan 2etl tomatenpuree harissa, peper, zout, madnoes, kosber en laten pruttelen. Dan doe je 2liter of minder water bij en 1uur zachtjes laten koken. Als gekookt is doe je vogeltongetjes en kikkererwten bij.
Dan meng je bloem met water (lichte dikke pap moet zijn) dan smijt je da in en blijven zachtjes roeren.
Op laatste doe je koftaballetjes in
wasallam