Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Donuts gedoopt in siroop of chocolade

Donuts gedoopt siroop

Donuts gedoopt in siroop of chocolade. Als je geen siroop of chocolade gebruikt dan moet je wel 3 eetlepels suiker in doen want anders is het niet zoet, maar het lekkerst is met siroop.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Ingrediënten ( 2 glazen suiker, 1 glas water en 1 eetlepel honing) voor siroop ongeveer een kwartier laten koken op laag vuur.

Stap2

eieren, boter, vanille suiker, blokje gist en lauwe melk, dan roeren met je handen.
dan elke keer bloem bij doen.
het kan zijn dat er een heel klein beetje bloem over blijft. Het moet een soepele deeg zijn net als brood of zelf iets soepeler.
maar dit mag je niet veel kneden. Laten rijzen ongeveer 30 minuten

Stap3

dan aanrecht bestuiven met meel. Deeg uitrollen ongeveer 1 cm dik zoals hier boven de foto rondjes uitsnijden met een grote glas. Daarbinnen doe je met een dop van een limonade fles eruit snijden. Vervolgens weer 30 minuten laten rijzen, op bakpapier zodat het niet plakt.

Stap4

Hierna bakken in olie, maar met hoge vuur het bakt heel snel. Daarna kan je het laten afkoelen en dan in chocolade glazuur dopen.
Of je maakt van te voren een siroop en daar moet je de donut heet in dopen .

Stap5

Als je geen siroop of chocolade gebruikt dan moet je wel 3 eetlepels suiker in doen want anders is het niet zoet, maar het lekkerst is met siroop.

eet ze vers!

Mobiele versie afsluiten