Donuts gedoopt in siroop of chocolade

2006-12-11
Beoordeel dit recept:

Donuts gedoopt in siroop of chocolade. Als je geen siroop of chocolade gebruikt dan moet je wel 3 eetlepels suiker in doen want anders is het niet zoet, maar het lekkerst is met siroop.

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 3 volle eetlepel bona
  • 2 vanillesuiker
  • 1 blokje gist
  • snufje zout/ of 1 theelepel
  • 1 theelepel suiker
  • 2 grote glazen melk of 400 ml lauwe melk
  • 1 kg bloem
  • Ingrediënten voor siroop:
  • 2 glazen suiker
  • 1 glas water
  • 1 eetlepel honing

Werkwijze

Stap1

Ingrediënten ( 2 glazen suiker, 1 glas water en 1 eetlepel honing) voor siroop ongeveer een kwartier laten koken op laag vuur.

Stap2

eieren, boter, vanille suiker, blokje gist en lauwe melk, dan roeren met je handen.
dan elke keer bloem bij doen.
het kan zijn dat er een heel klein beetje bloem over blijft. Het moet een soepele deeg zijn net als brood of zelf iets soepeler.
maar dit mag je niet veel kneden. Laten rijzen ongeveer 30 minuten

Stap3

dan aanrecht bestuiven met meel. Deeg uitrollen ongeveer 1 cm dik zoals hier boven de foto rondjes uitsnijden met een grote glas. Daarbinnen doe je met een dop van een limonade fles eruit snijden. Vervolgens weer 30 minuten laten rijzen, op bakpapier zodat het niet plakt.

Stap4

Hierna bakken in olie, maar met hoge vuur het bakt heel snel. Daarna kan je het laten afkoelen en dan in chocolade glazuur dopen.
Of je maakt van te voren een siroop en daar moet je de donut heet in dopen .

Stap5

Als je geen siroop of chocolade gebruikt dan moet je wel 3 eetlepels suiker in doen want anders is het niet zoet, maar het lekkerst is met siroop.

eet ze vers!

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 46
Beoordeel dit recept

46 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Ja
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee

Reacties (15)

  1. Geplaatst door ellouisa aan 14-12-2006

    mmm ziet er heerlik uit!!

  2. Geplaatst door Yaminaa aan 16-12-2006

    Dit recept lijkt een beetje op die van Dina (m.nl) en ze zijn inderdaad heerlijk!

  3. Geplaatst door casawia33 aan 26-12-2006

    ik heb ze gemaakt,en die zijn verrukelijk.het recept is precies die van berliner bollen(bini in het marokkans)hied moubarak jamihan.

  4. Geplaatst door saidael aan 28-12-2006

    Ik ga deze zeker proberen

  5. Geplaatst door Cindarella aan 07-01-2007

    Dat ziet er lekker uit. Ik ga het zeker proberen.

  6. Geplaatst door miss ikkie aan 08-01-2007

    inderdaad weer een gejate recept van dina..

  7. Geplaatst door libeluli aan 16-01-2007

    salam salmita, dit is idd eenrecpet van dina, en het ziet er heerlijk uit, wat je beter kan doen is de naam erbij zeten van wie dit is, dan voorkom je trouble. dankje om dit met ons te delen, want inshallag ga ik deze make en ook inshallah die lange vingers met slagroom, dat is een topper, ciaoooo aleikoum salam

  8. Geplaatst door libeluli aan 19-01-2007

    SALAM DAMES-IK HEB ZE GEMAAKT DIE DOUNTS DAN, EN ZE WAREN MJAMIE AANRADER DUS, CIAO ALEIKOUM SALAM

  9. Geplaatst door niwahoo aan 17-09-2007

    wat bedoel je met een blokje gist

  10. Geplaatst door couscous aan 04-12-2008

    ik maak ze maar er zit gaatjes er in warooms salam

  11. Geplaatst door Soukainaa aan 07-12-2008

    hmmm is inderdaad lekker!:D

  12. Geplaatst door niwahoo aan 25-03-2010

    blokje gist meer uitleg graag

  13. Geplaatst door taker3ashtbt aan 09-08-2010

    WAT IS BONA?

  14. Geplaatst door karin87 aan 02-08-2011

    ik vroeg me ook af wat bona is ?? is dat die boter die merk ???? sorry datik het vraag

  15. Geplaatst door karin87 aan 02-08-2011

    ik vroeg me ook af wat bona is ?? is dat die boter die merk ???? sorry datik het vraag

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.